Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SedatDemrr

Çalışkan
Selam, yeni sistem topladım. BIOS güncellememi yaptım, sistemi açtım. Q-Code 94-96 takılı kalıp ekran siyah halde kalıyor. Ekran kartının, PSU kablosunu sökuyorum tekrar açıyorum, PC açılıyor. Anlam veremedim. Her şeyim sıfır. Ekran kartım 5070 Ti bu arada. Neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam, yeni sistem topladım. BIOS güncellememi yaptım, sistemi açtım. Q-Code 94-96 takılı kalıp ekran siyah halde kalıyor. Ekran kartının, PSU kablosunu sökuyorum tekrar açıyorum, PC açılıyor. Anlam veremedim. Her şeyim sıfır. Ekran kartım 5070 Ti bu arada. Neden olabilir?

Ekran kartının kablosunu düzgün taktın mı? Hasar vs. var mı? Eğer göremezsen dönüştürücü ile bağlar mısın? Belki 12VHPWR kablosu sorunludur. Bu da olmazsa PCI-e slotunu gen5'ten gen4'e al.

Ekran kartının kablosunu düzgün taktın mı? Hasar vs. var mı? Eğer göremezsen dönüştürücü ile bağlar mısın? Belki 12VHPWR kablosu sorunludur. Bu da olmazsa PCI-e slotunu gen5'ten gen4'e al.

Çözüm
Anakart modeli nedir? Ekran kartının güç kablosunu çıkarınca PC nasıl görüntü veriyor? Dahili GPU ile

Anakart modeli nedir? Ekran kartının güç kablosunu çıkarınca PC nasıl görüntü veriyor? Dahili GPU ile mi?
X870E-E Gaming Wifi Model Evet onboard alıyorum görüntüyü şöylede bi durum yaşıyorum ara ara açıyor ekran kartındaykende

Evet defalarca teyit ettim hiçbir hasar yok birde hepsi paketinden yeni çıktı gen4 slotu denemedım deneyeyim o halde

Selam, yeni sistem topladım. BIOS güncellememi yaptım, sistemi açtım. Q-code 94-96 takılı kalıp ekran siyah halde kalıyor. Ekran kartının, PSU kablosunu sökuyorum tekrar açıyorum, PC açılıyor. Anlam veremedim. Her şeyim sıfır. Ekran kartım 5070 Ti bu arada. Neden olabilir?

5070 Ti hangi marka model? PSU marka model nedir?

X870E-E Gaming Wi-Fi Model Evet onboard alıyorum görüntüyü şöylede bir durum yaşıyorum ara ara açıyor ekran kartındaykende

Ekran kartını söküp tekrar montajlayıp deneyin, slot temassızlığı olabilir.

Sorun yaşandığında VGA LED yanıyordur zaten, beyaz LED.

5070 Ti hangi marka model? PSU marka model nedir?
ASUS Rog Strix GeForce Rtx 5070Ti - Psu ASUS Tuf Gaming 1200W

Sorun yaşandığında VGA LED yanıyordur zaten, beyaz LED

Sorun yaşandığında VGA LED yanıyordur zaten, beyaz LED.

Yusuf Hocam elindeki uzatma PCI-e flexi gen5 desteklediğinden sistem takılı kalıp görüntü vermiyordu doğal olarak flexi devredışı bırakıp e.kartını direkt gen5 slotuna takıp devam ettim yorumunuz işimi çözdü çok teşekkür ediyorum herkese ayrı ayrı .

Son düzenleme: