Ekran kartının satıcısı güvenilir mi?

Problem olmasa da siz o kadar para verdiğiniz bir ürünün o kadar yorulmuş ve stres altında bırakılmış olmasını ister miydiniz ?
Sonuc olarak 2.el urun aliyorsunuz sifir degil, alacaginiz GPU miningde kullanilsin kullanilmasin 3-4 yasinda artik pek bir sey degismiyor, bu yuzden mining kartlarina ocu gibi bakmayin tabii yine kontrollu alin mumkunse, fan curve icin ozel VBIOS flashlanabiliyor ama farkedilmesi zor bir sey degil.

Mining yapılmış kartlara öcü gibi bakmıyorum aslında hocam. Mining yapılmış fakat satıcısının hayır yapılmadı dediği kartlara öcü gibi bakmaya çalışıyorum.

10K'ya da mining yapılmış 3080'ler var. En azından adam başlığa mining yapılmış yazıyor. En başta onlara bakıyordum zaten.

Bu tür dükkanları çoğu al sat yapıyor. ROG servis görmüş. Servis güvenlik etiketini sol ön köşeye yapıştırır.
ROG olan allaha emanet zaten hocam. O kartı 1,5 haftadır takipteyim. Önce 13K'ya 12GB OC versiyonu vardı. İki kere sordum 12 GB ve rezerve dedi satıcı. 2 gün sonra aynı resim ve açıklamayla duruyordu kart. Fakat 12GB 10GB'a dönmüş. Satıcıya sordum bu kart 12GB değil miydi ? 10GB dedi. Asıl şüphelenme burada başladı bende.

Fakat 12GB 10GB'a dönmüş. Satıcıya sordum bu kart 12GB değil miydi ? 10GB dedi. Asıl şüphelenme burada başladı bende.
RTX 3080'nin ilk cikan surumu 10 GB VRAM'e sahipti, eger kartin uzerindeki etiketlerde V2 ya da 12G gibi bir ibare yoksa anormal bir durum yok.

Eksik okumusum ben, bosverin dedigimi, ama yine de etiketini kontrol etmenizde fayda var RTX 3080 alacaksaniz.

Sonradan attığım EVGA FTW3 Ultra olanı alacağım.

EVGA kart üretmeyi bıraktığı için bir sorun yaşarsanız ortada kalacaksınızdır. Türkiye’de EVGA’nın yetkili servisi var ancak yorumlar berbat. Normalde çok köklü ve iyi bir markadır ama Türkiye için yetkilendirilen servisi berbat.

Satıcıda sıkıntı yok ancak kartlar kumar. Zaten 30 serisi bir kart satarken birisi mining yapılmadığını söylüyorsa yalan söylüyordur, inanmayın.
Bu nasıl bir genelleme anlamadım, kendi RTX 3050 Twin X2'imi sattım, daha önce de 3060 kartımı sattım hiçbirinde mining falan yapılmamıştı, her 3000 serisi kullanan ekran kartı satıcısı mı oluyor anlamadım.

İstisnalar kaideyi bozmaz. 3050, 3060 gibi kartlar ev kullanıcısının elinde çok fazla olan kartlar. Buna rağmen onların da miningsiz versiyonunu bulmak imkansıza yakındır. Bu işin ticaretini yapan birisi olarak ben bile miningli 3080 kullanmaktayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…