Basitçe çok yüksek gücü incecik kablolardan geçirince kablolar aşırı ısınıyor. Normalde güç dengeleneceği için kablolar arasında bir sorun olmamalı ama yapılan bir testte tek kablodan 20 A akım çekildiği ve diğer kablolarda neredeyse hiç yük olmadığı ortaya çıktı. Kabloyu tekrar taktıklarında sorun yaşanmadı fakat göze çarpan bir durum.

Basitçe çok yüksek gücü incecik kablolardan geçirince kablolar aşırı ısınıyor. Normalde güç dengeleneceği için kablolar arasında bir sorun olmamalı ama yapılan bir testte tek kablodan 20'a akım çekildiği ve diğer kablolarda neredeyse hiç yük olmadığı ortaya çıktı. Kabloyu tekrar taktıklarında sorun yaşanmadı fakat göze çarpan bir durum.

Aslında burada NVIDIA'nın tekelden ötürü gerekli güvenlik önlemlerini nasıl hiçe saydığını da gösteriyor. Eski PSU lada arıza tespit sistemi varken yenilerde yok. Eskilerde fabrikasyonda veya zamana bağlı kullanımlarda 1-2 kablo iptal olsa bile ayrılan güvenlik aralığı bunu kaldıracak kadar geniş iken yenilerde bu aralık çok az. Ve en kötüsü tüm bunları bilmesine rağmen kart yanar ise dediği söz kullanıcı hatası.

Aslında burada NVIDIA'nın tekelden ötürü gerekli güvenlik önlemlerini nasıl hiçe saydığını da gösteriyor. Eski PSU lada arıza tespit sistemi varken yenilerde yok. Eskilerde fabrikasyonda veya zamana bağlı kullanımlarda 1-2 kablo iptal olsa bile ayrılan güvenlik aralığı bunu kaldıracak kadar geniş iken yenilerde bu aralık çok az. Ve en kötüsü tüm bunları bilmesine rağmen kart yanar ise dediği söz kullanıcı hatası.
NVIDIA bunu nasıl görmemiş ya da görmek istememiş. O mühendisler, o pinlerin güç testlerini nasıl hangi kafayla yapmış? Çok merak ettim şaka gibi resmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıklamada video kaynağı olarak verdiği videolara ek herhangi bir şey göremedim. Ben mi kaçırdım? Siz gördünüz mü? O videolar çok daha ayrıntılı. Gündemi 3-4 hafta geriden takip ediyor gibi.

İşin teknik kısmını bayağı ilk okul seviyesine indirgemiş bende öyle anladım sonuçta elektrikle uğraşmadığım için anlayamıyordum o hoşuma gitti.

Yine bomba olay var. NVIDIA'da FPS düşüren bir hata daha çıktı. AMD işlemci v-cache NVIDIA kart NVAPI çakışması yüzünden. NVIDIA yüzüne gözüne bulaştırdı bu seride. Üstelik güç koruma devrelerini çıkarmış (çok önemli )küçük pertinanx koyacağım diye. Bunlar bilgi için. 3. dünya ülkelerinde elektrik kalitesi Amerika'daki gibi mi? Bu seri kartlarda risk var NVIDIA'ya çift giriş soket yapmalı ya da çıkarttığı devreleri yeniden koymalı. Yoksa fiyaskolar bitmez bu güç bağlantılarında.

Son düzenleyen: Moderatör: