Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MehmetYalcin

Çalışkan
Merhaba,
Windows 11'in yerleşik ekran alıntısı aracıyla ekran kaydı aldığımda masaüstü sesi kayıt edilmiyor. Kayıt sonrası açılan pencerede WASAPI ile ilgili bir hata mesajı çıkıyor ancak tam hata içeriğini hatırlamıyorum. Sorunu çözmek için yapay zekayı denedim fakat hiçbir işe yaramadı. Bu konuda daha önce benzer bir sorunla karşılaşan ya da çözümü bilen var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Çözümü sonunda buldum, sadece Claude'a sormamıştım onun sayesinde sorunumu çözdüm.
Aşağıdaki görseller ile anlattım.

Ekran görüntüsü 2026-03-31 033528.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-31 033608.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-31 033645.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-31 033725.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-31 033744.webp
Merhaba,
Windows 11'in yerleşik ekran alıntısı aracıyla ekran kaydı aldığımda masaüstü sesi kayıt edilmiyor. Kayıt sonrası açılan pencerede wasapı ile ilgili bir hata mesajı çıkıyor ancak tam hata içeriğini hatırlamıyorum. Sorunu çözmek için yapay zekayı denedim fakat hiçbir işe yaramadı. Bu konuda daha önce benzer bir sorunla karşılaşan ya da çözümü bilen var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Önce Game Bar'da masaüstü sesini aç, ses sürücünü güncelle ve ses formatını 16 bit 44100/48000 Hz yap. Hâlâ kaydetmiyorsa OBS kullan.

Windows 11 LTSC kullanıyorum, Win + g yaptığımda tepki vermiyor.
Bu arada OBS kullanmak istesem zaten bu konuyu açmam.

Windows 11 LTSC'de Game bar yok, bu yüzden Win + g çalışmaz.
Windows 11 LTSC'de masaüstü sesiyle çalışacak güvenilir araç ShareX kullanabilirsin. Ücretsiz ve masaüstü sesini de kaydediyor.