PoseidonWhisper
Uzman
Siz ayar yapmazsanız gitmiyor. Bir sürü resim yükleme sitesinin entegresi var. Siz istemezseniz açık kaynaklı bir yazılımın bunu yapmadığını daha detaylı araştırarak da bulabilirsiniz. Video anlamında "FFmpeg" ile kayıt alan herhangi basit bir yazılımla bile işinizi rahatça görürsünüz. PowerToys bile çok rahat işinizi görebilir. Tabii ki hangi ayarları yaptığınızı biliyor olmanız da gerekir. Tek başına hazır ayarlar da var. Onları kullansanız sonucu istediğiniz şekilde de alamayabilirsiniz.İsteğim benim ss im herhangibir servere gitmeden sadece benim cihazımda kalması. Sharex te sanırım kendi cloudlarına benim ss im gidiyor ve eğer doğruysa bu durumda pek güvenli değil gibi.
NVIDIA App tarafında da çok iyi FPS etkisi daha az ama OBS daha esnek ve doğal renk, kalite veriyor. OBS nin yakalama özelliği yerine direkt Nvidia ile Oyun Yakalama yapsanız minimum FPS kaybı yaşayacağınızı düşünüyorum.
Araştırdığım kadarıyla seçenek olsun ayrıca dersen de encoder NVENC HEVC veya AV1 varsa öneriliyor.
Kayıpsız ve boyut büyük olsun, mükemmel tam piksel olsun derseniz de UTVideo veya FFV1 (Kayıpsız) kullanabilirsiniz ve boyut daha çok aratacaktır. Bu da en doğal şekilde az FPS kaydı demek. %100 doğal, istenmeyen bozulmalar falan yok deniliyor. Tabii ki bu gibi (RTX 4050) kartlar varsa bu faktörler geçerli olabilir. Denemek lazım.
Kısaca, NVIDIA App çok daha az FPS düşüşü sağladığından ayrıca da NvFBC (NVIDIA GPU'lar üzerinde doğrudan ekran arabelleğinden çok düşük gecikme süresiyle yakalayan hızlı bir masaüstü yakalama) kullanıyor. İlle OBS gibi çözümler kullanılacaksa en uygun ayarlar ve Rate Control (CQP) gibi seçeneklerin olduğu hazır ayarları da bulabilirsiniz. Genel ekran için bile kayıt alacaksanız yine Nvidia tarafında Oyun Yakalama çok daha fazla öneriliyor. Araştırma yapmak adına da önerebileceğim konu OBS ile ilgili forumlar ve teknik bilgileri tartışan yerlerden yardım almanız veya incelemeniz olur.
Oyunlar için kullandığın FPS oranlarını gösteren ya da senin halihazırda kullandığın bir yazılımla değerleri ölçüp yine buraya paylaşırsan herkes de görmüş olur. İşe yarıyor mu yaramıyor mu diye.
RTX 4050 gibi kartlar varsa standartlar bu kaynaklara gidilerek araştırılabilir:
* NVIDIA NVENC Obs Guide
* High Quality Recording (in OBS Studio)
* GitHub - ebu/awesome-broadcasting: A curated list of amazingly awesome open source resources related to broadcast technologies
* GitHub - brandonhimpfen/awesome-ffmpeg: A curated list of awesome tools, libraries, guides, and resources for FFmpeg, a complete, cross-platform solution to record, convert, and stream audio and video.
* Video Production Stack Exchange
* Reddit - Please wait for verification
* Reddit - Please wait for verification
* NVIDIA NVENC Obs Guide