Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

talongod

Yetkin
Makaleler
5
Selamlar, önceden Windows 10 kullandığımda ekran görüntülerim "Resimler" klasöründe kayıt edilmiyordu. Ancak Windows 11 kullanmaya başladığımdan beri bunu fark ettim. Normalde ekran görüntüsü alır, atacağım bir yer varsa atardım. Sonra "Win + V" yapar silerdim. Ancak burada silsem bile orada kayıtlı duruyor. Bunu iptal etmenin bir yolu var mı?

Çözüm
Ekran Alıntısı Ayracını açın orada sağ üstte 3 nokta var 'Devamı' yazar. Oraya girin, girdikten sonra 'Orijinal ekran görüntülerini otomatik kaydet.' seçeneğini kapatın. Sorununuz çözülecektir.
Win + PrtSc” ekran görüntüsünü otomatik olarak “Resimler > Ekran Görüntüleri” klasörüne kaydeder. Bunu kapatmanın doğrudan bir ayarı yok.

Sadece panoya almak istiyorsan sadece “PrtSc” ya da “Alt + PrtSc” kullan.

İstersen “Snipping Tool” ya da ShareX gibi uygulamalarla kaydetmeden görüntü alabilirsin.

Ekran alıntısı ayracını açın orada sağ üstte 3 nokta var 'devamı' yazar. Oraya girin, girdikten sonra 'orijinal ekran görüntülerini otomatik kaydet.' seçeneğini kapatın. Sorununuz çözülecektir.

Çok sağ olun hocam. Böyle ince detaylara dikkat eden birisiyim, arıyordum bayağıdır çözümünü.

Win + prtsc” ekran görüntüsünü otomatik olarak “resimler > ekran görüntüleri” klasörüne kaydeder. Bunu kapatmanın doğrudan bir ayarı yok.

Sadece panoya almak istiyorsan sadece “prtsc” ya da “alt + prtsc” kullan.

İstersen “snipping tool” ya da ShareX gibi uygulamalarla kaydetmeden görüntü alabilirsin.

Hocam alt + shift + s olarak alıyorum ben. Klavyem %75 ve prtsc tuşu yok. Yine de sağ olun.