Çözüldü Ekran neden siyah oluyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 271
  • Etiketler Etiketler
    ekran neden
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

seeraddar

Yetkin
Konu için uygun başlık bulamadım, bunu nasıl anlatacağımı da bilmiyorum. Videodaki gibi.

Çözüm
Bu sorunu genelde sürücüden yaşıyordum. Nvidia ekran kartınız varsa DDU ile sürücüyü kaldırıp yeniden yükleyin.

AMD ekran kartı kullanıyorsanız, Windows otomatik sürücü yükleyip bozabiliyor.
AMD bunun çözümü DDU seçeneklerinden Windows update'nin sürücü yüklemesini kapatmak.

Kapattıktan sonra yine DDU ile sürücüyü kaldırıp, yeniden yüklemeniz gerekiyor. Ayar da işaretli şekilde kalmalı yoksa bozuyor. Ayarı açmadan önce başka sürücü güncellemeleri varsa kontrol edebilirsiniz.

Benzer sorunu bir de uyku modu ve ekran kapatmadan sonra yaşıyordum. Bu ayarları kapatıp, yerine ekran koruyucu açabilirsiniz.

Bir de arka planda simge durumuna küçülmeyen oyun varsa, ön plandaki tarayıcı vb. tam ekrandaysa görsel bozulmalar yaşanıyor. Bu durumu ise tarayıcı veya diğer uygulamaları tam ekrandan çıkınca yaşanmıyor. Donanım hızlandırma kaynaklı olabilir bilemiyorum.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…