Zekotha

Çalışkan
Merhabalar, bugüne kadar hep uygun fiyatlı Android telefonlar kullandım. Samsung’un eski modelleriyle başlayıp sonrasında Vestel ve Xiaomi markalarına yöneldim. En son kullandığım cihaz Redmi 9S’ti, ancak çalındı. Ardından Redmi 11S modeline geçtim ve yaklaşık iki yıldır onu kullanıyordum. Fakat kılıfsız kullandığım için yere düşmesi sonucu ekranı tamamen kırıldı. Orijinal ekranın fiyatı, telefonun ikinci eliyle neredeyse aynı olduğu için yan sanayi ekran taktırdım; ancak bu ekran dokunmatik hassasiyeti ve görüntü kalitesi açısından oldukça sorunlu oldu.

Şimdi yeni bir telefon almak istiyorum. Arkadaşlarım iPhone almam konusunda ısrarcı, fakat bu fiyat aralıklarına çıkmak istemememin bazı nedenleri var:

• Sık sık telefon düşürdüğüm için muhtemelen 1-2 yıl içinde kırarım.
  • Kamerayı çok nadir kullanıyorum, sadece arada güzel bir manzara görünce fotoğraf çekiyorum.
  • Günlük olarak sadece WhatsApp ve Instagram kullanıyorum, oyun oynamıyorum. Diğer uygulamalar ise genellikle banka ve e-posta gibi temel şeyler.

Bu nedenle benim için önemli olan tek şey, ekran kalitesi ve batarya performansı. Şu anda 12-13.000 TL civarında Redmi 14 Pro veya Redmi 15 gibi modeller dikkatimi çekiyor. Ancak Redmi telefonların çok çabuk eskidiğini düşünüyorum.

Bütçe belirtmememin nedeni de bu konuda çok bilgim olmaması. Kısacası, sadece sosyal medya ve internet için kullanacağım, kırılma riski yüksek bir cihaz için fazla para harcamak istemiyorum. Elbette Samsung S24 gibi modeller parasını hak ediyordur ama benim kullanım alışkanlıklarıma göre fazla olur diye düşünüyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba :D A26 Realme 12 pro/realme 12+ öneririm.
Ama bütçe artarsa Honor 400 A56 da alabilirsin ama gerek yok sahsen kullanımına göre.
Hocam Realme'lerin arka kameralar tasarım olarak inanılmaz çirkin duruyor. A26 mutlu eder kamerası da inanılmaz kötü değil diyorsanız onu alayım

Hocam Realme'lerin arka kameralar tasarım olarak inanılmaz çirkin duruyor. A26 mutlu eder kamerası da inanılmaz kötü değil diyorsanız onu alayım.

Fiyatına göre ortalama o kadar da kötü değil. Eğer damla çentik hoşuna gitmediyse A36 al.
İstersen Samsung eğitim indirimde fiyatlar diğerleriyse aynı ya da daha ucuzsa oradan al. Samsung shoptan almış olursun hem.

Hocam Realme'lerin arka kameralar tasarım olarak inanılmaz çirkin duruyor. A26 mutlu eder kamerası da inanılmaz kötü değil diyorsanız onu alayım.

Maksimum bütçe nedir? Honor 400 falan alırsanız 3-4 sene idare eder. Realme alana kadar A26 al çok daha fazla verim alırsınız. A16 ya bulaşmamaya çalış işlemci downgrade yiyor.

Son düzenleme:
Batarya verimliliği için yazılım da çok önemlidir. Batarya, işlemcinin batarya verimliliği, yazılım, bu üçü pil ömrünün uzun olması için gereken üç şey. A26 veya A16 alabilirsiniz, yeni nesil Exynos işlemcilerin pil verimliliği oldukça iyi.

Güncelleme ve uzun ömürlülük istiyorsanız A26 çok iyi bir seçenektir, keza ekranı ve yazılımı da harika. Bir ihtimal Nothing Phone (1)'e de bir göz atabilirsiniz.

Aklıma 10K bant seviyelerindeyse Realme 12 geliyor, bir tık üst modelleri Realme 12 Pro / 12+'a da göz atabilirsiniz. Bir ihtimal Redmi Note 14'e de bakabilirsiniz. Seçenekler arasından kullanım amacınıza en uygunu siz seçmelisiniz.

Son düzenleme:
Merhabalar, bugüne kadar hep uygun fiyatlı Android telefonlar kullandım. Samsung’un eski modelleriyle başlayıp sonrasında Vestel ve Xiaomi markalarına yöneldim. En son kullandığım cihaz Redmi 9S’ti, ancak çalındı. Ardından Redmi 11S modeline geçtim ve yaklaşık iki yıldır onu kullanıyordum. Fakat kılıfsız kullandığım için yere düşmesi sonucu ekranı tamamen kırıldı. Orijinal ekranın fiyatı, telefonun ikinci eliyle neredeyse aynı olduğu için yan sanayi ekran taktırdım; ancak bu ekran dokunmatik hassasiyeti ve görüntü kalitesi açısından oldukça sorunlu oldu.

Şimdi yeni bir telefon almak istiyorum. Arkadaşlarım iPhone almam konusunda ısrarcı, fakat bu fiyat aralıklarına çıkmak istemememin bazı nedenleri var:

• Sık sık telefon düşürdüğüm için muhtemelen 1-2 yıl içinde kırarım.
  • Kamerayı çok nadir kullanıyorum, sadece arada güzel bir manzara görünce fotoğraf çekiyorum.
  • Günlük olarak sadece WhatsApp ve Instagram kullanıyorum, oyun oynamıyorum. Diğer uygulamalar ise genellikle banka ve e-posta gibi temel şeyler.

Bu nedenle benim için önemli olan tek şey, ekran kalitesi ve batarya performansı. Şu anda 12-13.000 TL civarında Redmi 14 Pro veya Redmi 15 gibi modeller dikkatimi çekiyor. Ancak Redmi telefonların çok çabuk eskidiğini düşünüyorum.

Bütçe belirtmememin nedeni de bu konuda çok bilgim olmaması. Kısacası, sadece sosyal medya ve internet için kullanacağım, kırılma riski yüksek bir cihaz için fazla para harcamak istemiyorum. Elbette Samsung S24 gibi modeller parasını hak ediyordur ama benim kullanım alışkanlıklarıma göre fazla olur diye düşünüyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
F/p olarak S24FE güzel. O kadar çıkmam derseniz A36.