Çözüldü Ekranda grafiksel olarak bozulmanın sebebi ne olabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ethem Efe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 282
  • Etiketler Etiketler
    neden sorun
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
DP kablosunda sorun olabilir diye düşünüyorum. Umuyorum da çünkü çok büyük paralar harcamak istemiyorum şu an. Kabloyu oynattım üfledim falan ama nafile, düzelmedi. Pazartesi günü yeni bir kablo alıp deneyeceğim ama düzelmez ise sorunun neden olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok maalesef.

Rastgele zamanlarda oluyor, Alt Tab atıp yeniden girince düzeliyor.

Çözüm
Az önce 9060XT ile yaşamaya başladım Discord ve tarayıcı üzerinde. Aynı anda Discord'da ekran paylaşımı yapıyordum, şu an kapattım bakalım ileride ne olacak.

Sadece tarayıcıda mı oluyor? Tarayıcı ayarlarıyla ilgili de olabilir. Kabloyla ilgili olduğunu sanmıyorum kablo arızasında genelde parazit glitch gibi şeyler yapıyor. Yazılımsal bir sorun muhtemelen.

@Ethem Efe, aynı sorunu hem AMD hem de NVIDIA ekran kartlı sistemlerde yaşayanları gördüm. Benim tahminim Windows 11'den kaynaklanan bir sorun. Yine de sürücüyü bir deneyin tabii, işe yarayabilir.

Sorun çözüldü, multiplane overlay yüzünden oluyormuş. Kayıt defteri ile devre dışı bırakınca daha fazla yaşamamaya başladım.

@Ethem Efe, aynı sorunu hem AMD hem de NVIDIA ekran kartlı sistemlerde yaşayanları gördüm. Benim tahminim Windows 11'den kaynaklanan bir sorun. Yine de sürücüyü bir deneyin tabii, işe yarayabilir.

GPU ile ilgili bir uyumsuzluk olduğu için donanım hızlandırmayı kapatmak da çözebilir.

NVIDIA'nın kendi verdiği çözümü uyguladım. Bir süre kullanıp bu konuya geri dönüş yapacağım. Herkese teşekkür ederim.

Sadece tarayıcıda mı oluyor? Tarayıcı ayarlarıyla ilgili de olabilir. Kabloyla ilgili olduğunu sanmıyorum kablo arızasında genelde parazit glitch gibi şeyler yapıyor. Yazılımsal bir sorun muhtemelen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce 9060XT ile yaşamaya başladım Discord ve tarayıcı üzerinde. Aynı anda Discord'da ekran paylaşımı yapıyordum, şu an kapattım bakalım ileride ne olacak.

Sorun çözüldü, multiplane overlay yüzünden oluyormuş. Kayıt defteri ile devre dışı bırakınca daha fazla yaşamamaya başladım.

Çözüm
@Ethem Efe, çözülmesine sevindim. Bu MPO çok saçma sorunlara neden olabiliyor. RX 6600 kullanıyorken MPO açıkken imleç beyaz alanlarda görünmez oluyordu, şu an RTX 3060 Ti kullanıyorum ve bunda da MPO açıkken videolarda, yazılarda vs. kırmızı noktalar çıkmasına neden oluyor.

Gerçekten çok garip hatalar yapıyordu, inanın ben de anlam veremedim. İlk başta ekran kartı ömrünü doldurdu sandım; DP kablosuna baktım, en son “belki monitördür” dedim ama hiçbiri değilmiş Neyse, en azından masraftan kurtulduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…