Yaparlar, hiç şaşırmam
OLED 360 Hz efsane bir şey, anlatılmaz yaşanır misali. Bahsettiğim sensörün mesafe ayarı var, bilgisayarda oturuyorsun, kalktığında senin kalktığını algılayıp monitörü kapatıyor, geldiğinde tekrar açıyor. OLED yanması olmaması için ASUS'un yaptığı donanımlardan bir tanesi. Yanma konusuna gelirsek, dikkatli olacaksın, OLED'de sadece dikkat. ASUS'un yaptığı yazılımda ve bu sensör vs. gibi donanımlara önem verip biraz dikkat edeceksin çünkü daha %100 çözüm bulamadı hiçbir firma.
Şu da var, ASUS 3 yıl OLED yanmasına birebir değişim veriyor. Ben uzun bir süre bekledim ve 3. Nesil QD OLED tercih ettim ve memnunum. Bende de North Bayou NB H100 var şu an ona takılı, 2. Bir monitör de takacaksan bu model daha sağlam duruyor ama F80 de gayet yeterli ve sorunsuz uyum sağlıyor. Monitör içinden ek aparat çıkıyor zaten onu takıp F80'e takıyorsun.
Bu arada aklınızda bulunsun, monitörün ekranını saf su ve fiber bez ile temizleyin, ona çok dikkat edin aklınızda bulunsun şimdiden. Sakın ama sakın IPS monitörleri sildiğimiz LCD ekran temizleme sularını kullanmayın.
Yönergeleri var zaten, sıcakken ve açıkken asla silmeyin, kapatıp 10 dk soğumasını bekleyip önce fiber bez ile tozunu alıp ondan sonra beze saf suyu püskürtüp oval değil yatay ya da dikey şekilde temizlenmeli.
OLED çok iyi ama çocuk gibi bakmak lazım yani