@Isenea Dieur Has,
Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır'da: Amed Spor'u destekliyorum
Adlı konuyu tartışıyoruz, bunun arkasından nefret kustuğunu görüyorum fakat. Şehirimin takımını desteklemeye devam edeceğim varsın bana bölücü desinler umurumda değil.
@Isenea Dieur Has
Hocam inatla olayın aslını anlamak istemeyen birine makale bile gösterseniz anlamayacak. Boşuna uğraşıyorsunuz. Maalesef ülkemiz insanlarının bir kısmı inatla bazı şeyleri anlamak istemiyor ve olayı başka yerlere çekmeye çalışıyor. Merak etmeyin Amed spor gibi oluşumlar elbette kapatılacak ve takım yönetimi alabileceği en ağır cezaları alacak. Umudum o yönde.
Bu ülkede birçok etnik grup yaşıyor zazalar, lazlar, çerkezler vb. Onlar kendi dillerinde konuşunca sorun yok fakat Kürt'ler kendi anadilini konuşmak isteyince "Kanka ıhh, Kürdistana git öyle söyle he he hani sizin devletiniz yok ya sjsjs" kafalarına yatan ergen tayfa harbiden bıktırdı. Aklı başında olup halen böyle söylemlerde bulunan varsa da istisnasız ırkçıdır.
@Isenea Dieur Has galiba aksi düşünüyorsun, senin de fikirlerini öğrenelim?
Güzel kardeşim Doğu Anadolu'da Türkçe bilmeyen 70-80 yaşındaki dayılar nineler var. Onu geçtim adamın kendi ırkının dili, kendi arasında konuşsun sanane? Oradaki nine dede resmi daireye gittiğinde tercüman almak zorunda mı yanına her seferinde?Türkiye'nin resmi dili Türkçedir ve sen Kürtçe bilsen dahi diğer kişiler bilemez anlayamaz, ayrıca yıllardır Türkiye'de yaşayıp Türkçe ile eğitim öğretim hayat yaşarken niye Kürtçe kullanma gereksinimi duyasın? Ben ırkçı değilim ancak mantıklı düşününce Türkiye'de niye Kürtçe konuşuyorsun? Kürt'ler zaten Türkiye'de büyük mevkilere geldiler değer gördüler görecekler Türkiye'yi seven Kürtlere can kurban ve biz ırkçı değiliz.
Kendi aralarında konuşmasına birşey demiyorum ki ben zaten ve evet gerekirse Türkçeyide öğrenmek zorundalar hadi turist olsa veyahut mülteci olup göç etse birkaç yıl Türkiyede olsa tamam sonradan öğrenebilir ancak yıllardır yaşayıp Türkçe bilmemek bana göre ayıptır Türkiye'nin tek resmi dili Türkçedir.Güzel kardeşim Doğu Anadolu'da Türkçe bilmeyen 70-80 yaşındaki dayılar nineler var. Onu geçtim adamın kendi ırkının dili, kendi arasında konuşsun sanane? Oradaki nine dede resmi daireye gittiğinde tercüman almak zorunda mı yanına her seferinde?
Resmen kürtçe konuşulmasına bile itiraz ediliyor artık, doğunun kırsal kesimlerinde yaşayan birçok insan kürtçe bilmiyor onlar için konuşabilirsin mesela? İstanbulu Arap bataklığına çevirip sağa sola Arapça tabela asanlara gıkını çıkarmayıp Türkçe levhanın yanına anlamayanlar için Kürtçe levha koyanları görünce ortalığı yangın yerine çeviren de zihniyet bu zihniyet zaten, şaşırmamak gerek.Türkiye'nin resmi dili Türkçedir ve sen Kürtçe bilsen dahi diğer kişiler bilemez anlayamaz, ayrıca yıllardır Türkiye'de yaşayıp Türkçe ile eğitim öğretim hayat yaşarken niye Kürtçe kullanma gereksinimi duyasın? Ben ırkçı değilim ancak mantıklı düşününce Türkiye'de niye Kürtçe konuşuyorsun? Kürt'ler zaten Türkiye'de büyük mevkilere geldiler değer gördüler görecekler Türkiye'yi seven Kürtlere can kurban ve biz ırkçı değiliz.
Anlamıyorsunuz dostum, Türkiye'de ki Kürtler artık bir Türkiye yerlisi ve Türk vatandaşı olduğu için Türkçe bilmek zorunda turist değil bunlar.Resmen kürtçe konuşulmasına bile itiraz ediliyor artık, doğunun kırsal kesimlerinde yaşayan birçok insan kürtçe bilmiyor onlar için konuşabilirsin mesela? İstanbulu Arap bataklığına çevirip sağa sola Arapça tabela asanlara gıkını çıkarmayıp Türkçe levhanın yanına anlamayanlar için Kürtçe levha koyanları görünce ortalığı yangın yerine çeviren de zihniyet bu zihniyet zaten, şaşırmamak gerek.
Kürtler buranın yerlisi evet ama Türk vatandaşı değil, Türkiye ülkesinin vatandaşı. Asimile etme çabasından başka şey değil, Kürtler nerenin vatandaşı olursa olsun her zaman Kürttür Türkçe bilmek zorunda falan da değil resmi hizmet alırken sorun çıkar mı evet çıkar artık orada da doktor ya da ne ise ondan insiyatif beklemek zorunda.Anlamıyorsunuz dostum, Türkiye'de ki Kürtler artık bir Türkiye yerlisi ve Türk vatandaşı olduğu için Türkçe bilmek zorunda turist değil bunlar.