Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ülkede birçok etnik grup yaşıyor zazalar, lazlar, çerkezler vb. Onlar kendi dillerinde konuşunca sorun yok fakat Kürt'ler kendi anadilini konuşmak isteyince "Kanka ıhh, Kürdistana git öyle söyle he he hani sizin devletiniz yok ya sjsjs" kafalarına yatan ergen tayfa harbiden bıktırdı. Aklı başında olup halen böyle söylemlerde bulunan varsa da istisnasız ırkçıdır.

Kimsenin kimsenin diline karıştığı falan yok, ırkına karıştığı da yok, bu vatana sevda besleyen herkes baş göz üstüne. Yahu sen daha asıl olayı kavrayamıyorsun, neyine yorum yapıyorsun? Hiçbir lazın, çerkezin, alevinin "biz Lazistan kurmak istiyoruz? Bilmem ne çok yaşa Xistan" dediğini duydun mu? Duyamazsın çünkü adamlar Türk kimliğini benimsemişler ve her vatandaşın yapması gerektiği gibi içinde bulunduğu vatanı sahiplenmişler :).

Asıl sorun etkin kimliklerini kullanarak, Kürt'lük ayağı altına bölücülüğü destekleyip, mağduru oynamak. Savunduğun Amedspor'un yöneticilerine bakarsan, zamanında neler söylediğine, geçmişlerinin ne olduğuna bakarsan anlarsın zaten Amedspor'un nasıl bir kulüp olduğunu :D. At gözlüğünle yorum yapınca dışarıdan çok komik duruyorsun, yorum yapmayayım dedim ama ısrarla yaptırdın, kendi ülkemde de, terörü ve bölücülüğü destekleyen slogan duymak istemeyince de ırkçı oluyorsam, evet ırkçıyım, ırkçıyız.

Bu ülkede birçok etnik grup yaşıyor zazalar, lazlar, çerkezler vb. Onlar kendi dillerinde konuşunca sorun yok fakat kürtler kendi anadilini konuşmak isteyince ''Kanka ıhh, Kürdistana git öyle söyle he he hani sizin devletiniz yok ya sjsjs'' kafalarına yatan ergen tayfa harbiden bıktırdı. Aklı başında olup halen böyle söylemlerde bulunan varsa da istisnasız ırkçıdır.
'Bu ülkede' terör belası yüzünden binlerce şehit verildi. Ülke ekonomisinin azımsanmayacak bir kısmı teröre ayrıldı ve çoğu ekonomik krizin baş olmasa bile ana sebeplerinden oldu. Teröristlerin çıkıp "Kürd*stan" dediği yerde sen gidip "Biji kürd*stan" diyemezsin. İstersen IKBY'deki Özerk ülkeyi kastet (ki şahsi olarak bu özerk ülkeyle problemim yok çünkü Türkiye'ye bağlılar). Ancak sen terör belasıyla uğraşan bir ülkede teröristin ana amacını "çok yaşa bilmem ne" diyerek dile getiremezsin. Bırak Türkiye'yi, dünyanın hiçbir ülkesi terörist ilan ettiği grubun sloganını ve ana amacının kullanılmasına izin vermez. O çok 'demokratik' Amerika dahil buna. Ayrıca Zazalar, Lazlar vs. Ne alaka onu anlamadım? Kürtler zaten Doğuda anadiliyle konuşuyor en azından bir çoğu? Sen hiç Kürtçe konuştu diye öldürülen, dövülen birisini gördün mü? Duydun mu? Veya bu sebepten ayrımcılığa uğrayanı? Ne yani senin isteğin Anadilde eğitim falan mı? Rüyanda görürsün. Acıtasyon yapmayın.

Burada Amedspor savunacak kadar ılık insanların olduğunu görmek çok garip. Amedspor terörist değildir, terör sempatizanıdır ve sempatizanlar benim gözümde en az teröristler kadar suçludur. "Diğer takımlar gibi onlarda takım, herkes anadilini konuşuyor onlar konuşamıyor." Gibi klasikleşmiş ve içi boş argümanlara başvurmanıza gerek yok. Anadillerini konuşamadıkları için dağa çıktılar zaten değil mi? Anadillerini konuşamadıkları için öğretmenleri öldürdüler, masum insanları kaçırdılar değil mi?

Amed spor açık açık terör sempatizanlığı yapan ve yönetiminde PKK'yı bir terör örgütü olarak görmediğini açık açık söyleyen kişileri bulunduran bir kulüptür. Kimseyle bir derdimiz yok. Kürt, Laz, Çerkez vb hepsi kardeşimiz. Ama burası Türkiye, bir ulus devleti. Burada yaşıyorsanız uyum sağlamalısınız.

"Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir." Evet, ben katlanamıyorum.

Ee devletini dili Türkçe zaten? Resmi işlerin hepsinde Türkçe kullanılıyor. İnsanların günlük hayatta kullanacağı dillere de mi karışıyoruz artık hayırdır? Bu zihniyete AKP müstehak.

Arkadaşlar, peki bu konuşma oyunuzu değiştirecek mi?

Halk olarak oy oranında etkisi ne olur?

Bakın boş yere tarıtşmanıza gerek yok. Terörö, kanzi, EGM, JÖH, PÖH vs. malum (sözde) adam iktidardan düşecek ve hesap verecek. Bu gerçekleşmezse kimse bana gelip Allah, kitap, vatan, bayrak demesin. Bu (sözde) adam gidecek. Ortası, uzlaşması yok. Gidecek!

Halk olarak oy oranına bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Geçen seçimde neler neler olduda oy oranları neredeyse aynı kaldı.

İnsanlar artık sadece AKP gitsin gözüyle bakıyor. Ben seçim vakti CHP'ye oy vereceğim ama yüksek ihtimalle vekil oyumu Zafer Partisinden yana kullanırım. Diyeceksiniz ki "yukarıda o kadar şey yazmışsınız şimdi CHP diyorsunuz" Evet haklısınız ama dediğim gibi, ben sadece AKP gitsin gözüyle bakıyorum. AKP gittikten sonra CHP AKP tarzı bir yolda devam ederse CHP'ye muhalif olup yeni çıkan bir parti varsa ona oy vereceğim veya Zafer farklı aday çıkarırsa ona oy vereceğim. Önemli olan halkın siyasilere "düzgün bir yönetim görmezsek sizi de ilk turda göndeririz" mesajını verebilmesi.

Dünya çok garip. 1 yıl önce Zafere oy vermem diyordum. Şimdi ise insanın başka şansı kalmıyor.

Madde 1 – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Madde 3 – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır.

Madde 4 – Anayasanın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3'üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Bence de bayağı bir havalı oldun, anayasayı attın bize bölücü muamelesi yaptın falan. Böyle kaçamak bir hareket verecek bir cevabınızın olmadığını gösterdiği için haklı olduğuma iyice emin oldum teşekkürler.
Fikri yok, beğenmedim butonu var.
Onu ben de biliyorum fikrini merak ettim istemezse zaten yaptığı gibi görmezden gelir.
Kimsenin kimsenin diline karıştığı falan yok, ırkına karıştığı da yok, bu vatana sevda besleyen herkes baş göz üstüne. Sen daha asıl olayı kavrayamıyorsun, neyine yorum yapıyorsun? Hiçbir lazın, çerkezin, alevinin "biz Lazistan kurmak istiyoruz? Bilmem ne çok yaşa Xistan" dediğini duydun mu? Duyamazsın çünkü adamlar Türk kimliğini benimsemişler ve her vatandaşın yapması gerektiği gibi içinde bulunduğu vatanı sahiplenmişler :).

Asıl sorun etkin kimliklerini kullanarak, Kürt'lük ayağı altına bölücülüğü destekleyip, mağduru oynamak. Savunduğun Amedspor'un yöneticilerine bakarsan, zamanında neler söylediğine, geçmişlerinin ne olduğuna bakarsan anlarsın zaten Amedspor'un nasıl bir kulüp olduğunu :D.

At gözlüğünle yorum yapınca dışarıdan çok komik duruyorsun, yorum yapmayayım dedim ama ısrarla yaptırdın, kendi ülkemde de, terörü ve bölücülüğü destekleyen slogan duymak istemeyince de ırkçı oluyorsam, evet ırkçıyım, ırkçıyız.
Kürtlerin çoğunun Kürdistan gibi bir davası var zannediyorsan zaten yanılıyorsun, siz sadece o tayfayı görmek istiyorsunuz. Ayrıca Kürdistan diyenlerden bir kesmin de sadece yaşadığı bölgeye öyle hitap etmek istediğini ekliyorum. Farklı etnik kökenlere Türk kimliğini benimsemiş demen saçmalık (tabii burda kastın da önemli vatandaşlıktan bahsediyorsan ((ki bence etmiyorsun)) zaten buradaki herkes Türkiye vatandaşı) herhangi bir Laza Zazaya Çerkeze sor kendini Türk mü sayıyorsun diye? Mesela ben de kendim Zazayım yoksa bana ne Kürtlerden ama yapılan bariz ırkçılığa sessiz kalınamaz. Misal Diyabakırlısın ve etliye sütlüye karışmadan ben şehirimin takımını destekliyorum diyorsun, adamın biri sana bölücü terörist diyor zoruna gitmez mi?

Değişterecek varsa varsın değiştirsin.

Kürtlerin çoğunun Kürdistan gibi bir davası var zannediyorsan zaten yanılıyorsun, siz sadece o tayfayı görmek istiyorsunuz. Ayrıca Kürdistan diyenlerden bir kesmin de sadece yaşadığı bölgeye öyle hitap etmek istediğini ekliyorum. Farklı etnik kökenlere Türk kimliğini benimsemiş demen saçmalık (tabii burada kastın da önemli vatandaşlıktan bahsediyorsan ((ki bence etmiyorsun)) zaten buradaki herkes Türkiye vatandaşı) herhangi bir Laza Zazaya Çerkeze sor kendini Türk mü sayıyorsun diye? Mesela ben de kendim Zazayım yoksa bana ne Kürt'lerden ama yapılan bariz ırkçılığa sessiz kalınamaz. Misal Diyabakırlısın ve etliye sütlüye karışmadan ben şehirimin takımını destekliyorum diyorsun, adamın biri sana bölücü terörist diyor zoruna gitmez mi?

Yahu sen baştan olayı hâlâ kavrayamayıp durumu Türkiye'de düzgünce yaşayan Kürt, Laz, Çerkez, Zaza vb. ırka mâl edip yersiz konuşuyorsun? Irkları, teröristleri savunmak için kılıf olarak kullanıyorsun, biliyorsun değil mi? Ne demek Türkiye'de "kendi istediği şekilde bölücülüğü öven sözler söylenir?"

Çok tozpembe alemde yaşıyorsun, sen Avrupa'da yaşayan, Avrupa benzeri sorunlarla mücadele eden bir ülke değilsin ki bu söylemlere az tolerans gösteresin? Hoş istediğin kadar özgür ol, başka ülkede bölücülüğü destekleyen sözler söylersen direkt cezayı yersin, gözünün yaşına bakmazlar. Sana üstte mesajımda ne dedim? Irklarla, milletlerle sorunumuz yok. Bölücülüğü, terörü destekleyen "mağdur" kisvesi altında boş laf yapan insanımsılarla sorunumuz var. Irkçılık falan da yok, sence ırkçılık yapsaydık böyle mi yapardık sanıyorsun?

Bölücülüğe karşı vatanımın bütünlüğünü savunmak ırkçılıksa zaten olduğumuza kabulüz. Ama sen "ırkçı" derken bile söylediğin kelimenin anlamını bilmiyorsun. Altı doldurulamayan, geçersiz argümanları ısıtıp önümüze koymaya devam edecek misin? Yoksa daha da yanıt vermeyi düşünmüyorum, olay zaten ortada.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.