Yer
Sodom
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gezinirken "Bakın Ekrem sınavda nasıl batırmış, siz bu adama oy verdiniz bir de!" Tarzı bir paylaşım gördüm, elbette paylaşımın sebebi, diploma iptali konuşulurken bu iptali belli bir kitlenin gözünde meşrulaştırmaktı. O gün sınav sonucu olduğu iddia edilen fotoğrafı SS almayı unuttum ancak bugün internette kısa bir arama yaptığımda A Haber ve daha nice büyük medya kuruluşunun, amaçları belli en nihayetinde, bu belgeyi ciddi ciddi haber yaptığını gördüm. Şimdi dostlar gelin bu haber konusu olan resmi(!) belgeye kısaca bir göz atalım.

Screenshot_20250318_191049_Chrome.webp

Yukarıdan aşağıya doğru bakmaya başlarsak ilk göze çarpan hata "Sosyal Bilimleri" ve "Fen bilimler" kısmı. Madem sahte belge yapıyorsunuz biraz özenin lütfen.

Biraz daha aşağı indiğimiz zaman ise daha felaket bir hata görüyoruz.

"Hiç bir"

Bitişik yazılır, hiçbir yerde ayrı yazıldığını göremezsiniz. Basit bir kuraldır yani. Ancak sanırım belgeyi hazırlayan kişi resmi belgelerde hiçbir şekilde yazım hatası yapılmadığını bilmiyor veya ülkeye yeni geldi ve haberi yok.

Ek olarak belgenin sağ üst kısmında T.C. kimlik numarası yazıyor. Halbuki T.C. no uygulaması sınavın yapıldığı tarihte daha yoktu bile.

Bu insanlar böyle sahte olduğu milyon kilometre öteden belli olan malzemelerle 20 yıldır halkı bir güzel sömürüyor işte. Koca koca medya şirketleri ise sırf para uğruna yıllarca yaptıkları gibi hiç utanmadan böyle sahte şeyleri haber yapmaya devam ediyor. Bu belgeyi gerçek sanan akrabalarınıza belgenin neden sahte olduğunu anlatırsınız, açık açık ortada sonuçta.

43 bin iyi bence. Sınava o zamanlar yaklaşık 700 bin kişinin girdiğini düşünürsek. Başkan biraz fen yapsa 30K gelirdi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gezinirken "bakın Ekrem sınavda nasıl batırmış, siz bu adama oy verdiniz bir de!" tarzı bir paylaşım gördüm, elbette paylaşımın sebebi, diploma iptali konuşulurken bu iptali belli bir kitlenin gözünde meşrulaştırmaktı. O gün sınav sonucu olduğu iddia edilen fotoğrafı SS almayı unuttum ancak bugün internette kısa bir arama yaptığımda a haber ve daha nice büyük medya kuruluşunun amaçları belli en nihayetinde, bu belgeyi ciddi ciddi haber yaptığını gördüm. Şimdi dostlar gelin bu haber konusu olan resmi(!) belgeye kısaca bir göz atalım.

Eki Görüntüle 133659

Yukarıdan aşağıya doğru bakmaya başlarsak ilk göze çarpan hata "sosyal bilimleri" ve "fen bilimler" kısmı. Madem sahte belge yapıyorsunuz biraz özenin lütfen.

Biraz daha aşağı indiğimiz zaman ise daha felaket bir hata görüyoruz.

"Hiçbir"

Bitişik yazılır, hiçbir yerde ayrı yazıldığını göremezsiniz. Basit bir kuraldır yani. Ancak sanırım belgeyi hazırlayan kişi resmi belgelerde hiçbir şekilde yazım hatası yapılmadığını bilmiyor veya ülkeye yeni geldi ve haberi yok.

Ek olarak belgenin sağ üst kısmında T.C. Kimlik numarası yazıyor. Halbuki T.C. No uygulaması sınavın yapıldığı tarihte daha yoktu bile.

Bu insanlar böyle sahte olduğu milyon kilometre öteden belli olan malzemelerle 20 yıldır halkı bir güzel sömürüyor işte. Koca koca medya şirketleri ise sırf para uğruna yıllarca yaptıkları gibi hiç utanmadan böyle sahte şeyleri haber yapmaya devam ediyor. Bu belgeyi gerçek sanan akrabalarınıza belgenin neden sahte olduğunu anlatırsınız, açık açık ortada sonuçta.

Diyecek söz yok.

Son düzenleme: