El freni çekiliyken araba hareket ederse ne olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8688
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 420
  • Etiketler Etiketler
    araba
Bende öyle düşündüm ama babama anlatamıyorum. Zaten kendisi öğretmedi hoca tutmak zorunda kaldım öyle öğrendim araba sürmeyi. O zaman herhangi bir ustaya falan gitmeme gerek yok sanırım.

Babanız hassas kullanıcı, anlıyorum. Ama bu işler, karşılıklı güvene dayalıdır. Acemi şoför baskı balata yer, ufak tefek sürter, frenleri bitirir bunlar olağan karşılanmalı. Olabilir böyle şeyler, dert edilmemeli. Doblo'nun parçası ve işçiliği ucuzdur ayrıca. Her yerde ustası var.

En önemli kriteri söylüyorum sana araba kullanırken, biri bile vefat etse umursamamalısın trafikte. Kafan her zaman boş olmalı. Araba kullanmada ustalaştığında yemek yemek ve su içmek gibi standartlaşacak senin için keza her şey. Ek olarak dizel arabada öğrenmek bir nebze daha kolaydır, Benzinli'ye göre stop etmek daha zordur.

Herhangi bir ustaya gitmene gerek yok tabii ki.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ilginiz için. Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim açtığım konuma ilgi gösterdikleri için. Zamanla daha iyi bir şoför olma yolunda gayret edeceğim. Herkese kazasız belasız iyi sürüşler diliyorum.

Benzinli olsaydı bir santim bile gidemezdiniz, dizel olduğundan gidebilmişsiniz. Fren balatalarında aşınma olabilir, kolay kolay salmaması gerekirdi arabayı, titreme yapmış olması gerekirdi. Tamirciye gitmenize gerek yok.

Annem ehliyeti ilk aldığı zamanlar 2007 model araba ile 3 km el freni cekik surmüştü. Sorun olmaz yani sizin durumunuzda. Bunu sürekli yapmak arabayabzarar verir sadece. Ben de 20 metre kadar yapmıştım aynı hatayi 1992 model arabada.

Ayrıca bazı araçlar buna izin vermiyor ve otomatik olarak el frenini indiriyor olarak biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…