Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selam,
Bir süredir gözüme kestirdiğim bir cihazdı ancak bütçe kısıtlamaları nedeniyle bir türlü alamıyordum. Aslında aklımda çok fazla seçenek de yok. Ayda bir veya iki ayda bir Türkiye'ye gidiyorum ve orada kaldığım süre boyunca sadece telefonla vakit geçirmek durumunda kalıyorum. Bu zaman zarfında oyun ve eğlence ihtiyacımı karşılayabilecek bir cihaz arıyorum.
Aklımda Steam Deck var. Sanırım sıfır satışı pek yok; bu yüzden ikinci el almak mantıklı mı? Ayrıca performans açısından beklentilerimi karşılar mı?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans beklentin varsa birçok el konsolu memnun etmez. Eğer açıp oynamak istiyorum dersen olabilir. Performans testlerine bakıp OLED versiyonu alabilirsin. Aç-oyna el konsoluna en yakın cihazlardan biri Steam Deck. Bunu en iyi sağlayan ise Switch. Kurcalamayı da seversen Windows tabanlı el konsollarına bakabilirsin.

Benim onerim cipli Switch OLED olur. Daha uzun pil omru ve PC'ye kiyasla farkli franchise'lara sahip bir konsol. Zelda, Pokemon, Mario, Kirby vs.

Switch bana para tuzağı gibi geliyor hep, hem pahalı, gerek kendisi gerek oyunları hem de performansı o kadar iyi değil, oyun kütüphanesi ne kadar geniş bir de? Evet Zelda oynamak istiyorum ancak onu oynayınca ne oynayabileceğim?

Switch'teki oyunlar sana hitap etmiyorsa direkt söylüyorum: UZAK DUR! Konsol olarak harika olup oyunları bana hitap etmediği için sadece RDR1 bitirip sattığım konsoldur. :D

Türk oyunculara hitap etmediğini düşündüğüm, aile yapısına uygun oyunlar var genelde. Witcher 3, RDR1 falan da var ama klasik bizim oynadıklarımız yok. O kültüre yakın oyunlar seviyorsan boldur. Ne bileyim Pokemon falan var işte.

Türk oyunculara hitap etmediğini düşündüğüm, aile yapısına uygun oyunlar var genelde. Witcher 3, RDR1 falan da var ama klasik bizim oynadıklarımız yok. O kültüre yakın oyunlar seviyorsan boldur. Ne bileyim Pokemon falan var işte.

Zelda ve Mario cart oynatıp bir daha yüzüne bakmayacağım bir konsol gibi geliyor :/

Switch bana para tuzağı gibi geliyor hep, hem pahalı, gerek kendisi gerek oyunları hem de performansı o kadar iyi değil, oyun kütüphanesi ne kadar geniş bir de? Evet Zelda oynamak istiyorum ancak onu oynayınca ne oynayabileceğim?
Oyunlar ucretsiz oluyor cipli cihazlarda. Exclusive oynarsan bayagi oyun var.

Switch OLED al geç, bende aldım oyunları pahalı. Çipli almanız iyi olur. Yeni model alın. Gidip de PSP, 3DS falan almayın. Koleksiyon dışında anlamı yok. Steam Deck uyguna gelirse bakınabilir ama gerekli mi bilmem, sonuçta bilgisayarda Steam oyunları oynuyorsun.