deiinzz 16

Deneyimli
@Simon hocam merhaba. Bir ara sana sormuştum, PS 2-3 oyunlarını falan oynatacak Android bir el konsolu. Bütçeyi kısıtlı söylediğim için PSP oyunları oynatanları falan söylemiştin sen. Şimdi böyle ortalama bir el konsolu için PS 2-3 oyunları için en uygun F/P olarak ne alabiliriz.

Merhaba, Android mi istiyorsun yoksa X86 tabanlı mı? Bir de bütçe belirledin mi? İkinci el veya sıfır olması fark eder mi?

Hocam öncelikle isteğimi belirteyim. Ara sıra yatarak keyfine oyun oynamak istiyorum. Daha önceden Nintendo Switch kullanmıştım zaten. Onun dışında Xbox sahibiyim, yani el konsolundan abartı bir şey beklemiyorum. Beni eğlendirsin yeterli. Android veya X86 farkı ne bilmiyorum açıklarsan seçebilirim. Bütçe olarak Max 8K falan olur sanırım ama ne kadar ucuz ve F/P olursa o kadar iyidir. Piyasadan haberim yok. Bir de küçük olması, Switch Lite gibi.

Hocam öncelikle isteğimi belirteyim. Ara sıra yatarak keyfine oyun oynamak istiyorum. Daha önceden Nintendo Switch kullanmıştım zaten. Onun dışında Xbox sahibiyim, yani el konsolundan abartı bir şey beklemiyorum. Beni eğlendirsin yeterli. Android veya X86 farkı ne bilmiyorum açıklarsan seçebilirim. Bütçe olarak Max 8K falan olur sanırım ama ne kadar ucuz ve F/P olursa o kadar iyidir. Piyasadan haberim yok. Bir de küçük olması, Switch Lite gibi.

X86 cihazlar daha büyük oluyor PC oyunları oynamana yararlar. Bütçen 8K ise Android bir cihaz istersen RG405v falan veya Switch Lite gibi bir cihazı çipletip emülatör ile oynayabilirsin. 8K bütçe büyük emülasyonlar için TR fiyatlandırmasından dolayı az kalıyor. Zaten Switch'deki donanım biraz özelleştirilmiş olduğundan emülasyon performansı kötü değil.

İkinci ele baktım leş gibi piyasa tabiri caizse hem Android hem de PC handheld'lerde. X86'yı boş verelim o zaman. Önerim Steam Deck veya ROG Ally olacaktı ancak Switch konforunu verecek cihazlar değiller. Anbernic RG Vita bakabilirsin. PS2'ye kadar desteği var. 3DS'i de açıyor. Kendi sitesi şu an en ucuza satıyor. Ek olarak çanta da veriyorlar. PS Vita klonu cihaz. Pil ömrü Switch Lite'dan iyi.

İkinci ele baktım leş gibi piyasa tabiri caizse hem Android hem de PC Handheld'lerde. X86'yı boş verelim o zaman. Önerim Steam Deck veya ROG Ally olacaktı ancak Switch konforunu verecek cihazlar değiller. Anbernic rg vita bakabilirsin. PS2'ye kadar desteği var. 3DS'i de açıyor. Kendi sitesi şu an en ucuza satıyor. Ek olarak çanta da veriyorlar. PS Vita klonu cihaz. Pil ömrü Switch Lite'dan iyi.

Hocam peki bu bütçede Steam Deck falan bulabilir miyiz ki. Zaten bulamayız diye ben çok üstüne düşmedim. Bir de sadece PS2 için fiyat fazla geldi piyasaları bu sanırım.

X86 cihazlar daha büyük oluyor PC oyunları oynamana yararlar. Bütçen 8K ise Android bir cihaz istersen RG405v falan veya Switch Lite gibi bir cihazı çipletip emülatör ile oynayabilirsin. 8K bütçe büyük emülasyonlar için TR fiyatlandırmasından dolayı az kalıyor. Zaten Switch'deki donanım biraz özelleştirilmiş olduğundan emülasyon performansı kötü değil.

Switch Lite baktım da 7-8k aşağısında düzgünü yoktu çok. Emin olamadım o yüzden.

Hocam önerdiğin model gibi olanları hiç sevmiyorum ya. Kare olanları yani.