• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

El yazımı nasıl düzeltebilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bruhistan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 127
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

Bruhistan

Başarılı
Merhaba el yazım 6 yaşımdan beri kötü maalesef. Yani yazdıktan sonra okuyup anlayabiliyorum fakat biraz okunaksız ve karışık oluyor yazılarım. Sırf bu sorunumdan dolayı bazı öğretmenlerimden azar yiyip puanlarım düşmüştü derslerimde. Okula da 1 ay kaldı ve bu 1 ay içinde düzeltmeyi düşünüyorum. Ailem ''yazını düzeltmek istiyorsan fazla yazacaksın'' diyorlar. Bunu 9 senedir değiştirmemişim çok yazsam mı düzelecek? Halbuki bu yazıma alıştım bana göre iyi görünüyor yazım ama şu Allahın belası öğretmenler puanımı düşürmeseler. Parmaklarımda mı sorun var bilmiyorum. Bu doğuştan beri olan kusur mu?

Ben o sorunu küçük yazarak çözmüştüm, büyük yazınca rezalet yazayan biriyim halen.

2 satır arasını baz alırsak orta büyüklüğe yakın yazıyorum. Burada önemli olan kalemi tutuş ve yazış şeklimiz. Birçok deneme yaparak kendinize uygun olan tarzı bulmanız lazım. Bulduktan sonra bol bol yazmaya devam edin.

Vallaha dostum yazı işi kimlik gibi nasıl yazarsan o şekil kalıyor. Benim ki hala berbat.

Ben normal defter notu alırken hızlı yazdığımdan aşırı okunaklı olmuyor. Ama yazı için acelem yoksa yazıma bir tık dikkat ederek orta hızda yazıyorum (inci gibi olmasa da gayet herkesin okuyabileceği şekilde). Fazla yazmak değil, doğru yazmak düzeltir bence. Yazının okunurluğu kaleminden tutuşuna kadar etkileniyor. Ben şahsen 0.5 kalemle (3b kullanıyorum daha koyu olması için ama yoksa 2B kullanıyorum) çok daha okunaklı yazıyorum. Yazı her zaman düzeltilebilecek bir şey sadece çaba gerekli biraz. (ayrıca gördüğüm kadarıyla sağ eliyle yazanların yazısı daha iyi oluyor)

Normal bir okuma kitabını alın bir deftere geçirmeye başlayın. Yavaş yavaş el yazınız daha iyi hale gelir bende böyle yaparak el yazımı bayağı geliştirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…