wallywestr

Uzman
Oyunun amacı ne? Amaç ne derken, amaç düşmanları yenmek, biliyorum. Merak ettiğim şey, tam olarak bir senaryo modu yok. Oyunun ana amacı hikaye anlatmak değil; onun için daha çok YouTube videoları iş görüyor. Tamam, oynanış çok iyi ve oyun kaliteli, ama amaç ne? Online oyunda amaç rütbe atlamaktır mesela ve diğer gerçek oyuncularla kapışırsın; hikayeli oyunlarda hikayeyi keşfeder ve sinematik sahnelerine kendini bırakırsın. Ama Elden Ring’i tam olarak ikisine de koyamıyorum. Seni salıyor ve “takıl” diyor. Amaç boş boş gezip önüne gelen düşmanı mı kessek? Eğer öyleyse, belli bir amaca hizmet etmediği için amaçsız hissettirmiyor mu? Almayı çok istiyorum, ama aklıma takılan durum bu.

Hocam Souls oyunları da aynı mantık geldiği için hiç oynamadım :D
Ben birkaç saat Elden Ring oynamayı denedim ama hiç bana göre değil. Dediğiniz gibi hiçbir amacın olmaması, sadece gelişip farklı parry zamanlaması olan bossları kesmek çok boş geliyor. Bu türü sevmiyorsanız kaçın, eziyet cidden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Etrafta gez, karakterini güçlendir, bossları kes. Ana bir amacın var: Elden lord olmak. Peki nasıl elden lord olursun? Tanrıça'nın çocuklarını yenerek, görevin bu yani.

Kesinlikle Sekiro al; onda hikaye ve amacın var, ayrıca combat Elden Ring'den daha iyi. Sekiro seversen souls oyunlarına başlarsın.

Etrafta gez, karakterini güçlendir, bossları kes. Ana bir amacın var: Elden lord olmak. Peki nasıl elden lord olursun? Tanrıça'nın çocuklarını yenerek, görevin bu yani.

Kesinlikle Sekiro al; onda hikaye ve amacın var, ayrıca combat Elden Ring'den daha iyi. Sekiro seversen souls oyunlarına başlarsın.

Finali olan MMORPG gibi yani bir nevi. Amaç kasılıp birilerini kesmek.

Burada şunu bilmek gerek her oyun herkese göre değildir; bazıları sadece bir oyun olmaz bir deneyim sunar. Souls Like da bunun gibi. Normalde oyunların yaptığı hikaye ver ya da rekabetçi ol mantığından çıkarak; oyuncuya al dostum bu bir deneyim hikaye yok (var ama lore) yol yok istediğin yoldan git güçlen ve boss keserek sona ulaş. Uzun yolun sonunda oyunu bitirmiş olmanın verdiği güç hissi biraz da haz ile oynanır bir oyun. Ama... Herkese göre değil.

Başka oyun olarak; Sekiro, çok benzemese de Ghost of Thusima, Hallow Knight, CupHead.

Oyunun amacı elden lordu olmak ve 4 farklı sonla bitiyor. Oyunun asıl çekici yanı kesinlikle keşif hissi nerede neyle karşılaşacağın hiç belli olmuyor. Dümdüz düşman öldür oyunu bitir tarzı değil kesinlikle ve en sevdiğim şeyde kocaman bir yapayalnızlık hissiydi.

Oyunun amacı elden lordu olmak ve 4 farklı sonla bitiyor. Oyunun asıl çekici yanı kesinlikle keşif hissi nerede neyle karşılaşacağın hiç belli olmuyor. Dümdüz düşman öldür oyunu bitir tarzı değil kesinlikle ve en sevdiğim şeyde kocaman bir yapayalnızlık hissiydi.
Bu dünya aşırı karışık geliyor. Nightreign ile arkadaşımla başlasam bu tarza alışmak daha kolay olur mu sizce?