Yanlış çıkarım yapmışsın. Hikaye sürükleyici değil demedim, hikaye kötü de demedim. Anlatılmayan bir hikaye nasıl sürükleyici olsun dedim. Oyunun lore'unun derlemesini yapan bir yerden anlatımını izlemek sürükleyici olabilir ama oyun içinde anlatılan bir hikaye yok ki sürükleyici olsun diyorum. Elden Ring'i ya da DS oyunlarını sürükleyici hikayesi için oynayan mı var? Oyunların iyi olması ve zorluk isteyenleri tatmin edebilmesi nedeniyle oynanan oyunlar bunlar. Oyuncuların 100 tanesine sorsan ne DS ne Elden Ring lore'unu bilmeyenlerin oranı %90'ın üstünde çıkar. Sebebi de hikayenin anlatılmaması, oyuncuların da çoğunun hikayeyi öğrenmek için her diyaloğa her eşya açıklamasına hatta duvarlardaki resimlere dikkat edecek sabrı ve ilgisi yok. Elden Ring evreninin hikayesi güzel, derleyen yerden takip edersen sürükleyici olabilir ama oyun içinde hikayenin sürükleyici olduğu bir taraf yok. Daha çok sadece merak edenler için bulmaca tipi her öğrendiğini kafandan puzzle parçası gibi yerleştirdiğin bir hikaye seçimi var.