Yazdığın yazıdan bu çıkarım yapılabiliyor.
Yanlış çıkarım yapmışsın. Hikaye sürükleyici değil demedim, hikaye kötü de demedim. Anlatılmayan bir hikaye nasıl sürükleyici olsun dedim. Oyunun lore'unun derlemesini yapan bir yerden anlatımını izlemek sürükleyici olabilir ama oyun içinde anlatılan bir hikaye yok ki sürükleyici olsun diyorum. Elden Ring'i ya da DS oyunlarını sürükleyici hikayesi için oynayan mı var? Oyunların iyi olması ve zorluk isteyenleri tatmin edebilmesi nedeniyle oynanan oyunlar bunlar. Oyuncuların 100 tanesine sorsan ne DS ne Elden Ring lore'unu bilmeyenlerin oranı %90'ın üstünde çıkar. Sebebi de hikayenin anlatılmaması, oyuncuların da çoğunun hikayeyi öğrenmek için her diyaloğa her eşya açıklamasına hatta duvarlardaki resimlere dikkat edecek sabrı ve ilgisi yok. Elden Ring evreninin hikayesi güzel, derleyen yerden takip edersen sürükleyici olabilir ama oyun içinde hikayenin sürükleyici olduğu bir taraf yok. Daha çok sadece merak edenler için bulmaca tipi her öğrendiğini kafandan puzzle parçası gibi yerleştirdiğin bir hikaye seçimi var.

Elden Ring gayet de sürükleyici bir oyun. Gizemleri keşfetmek acaba şimdi ne olacak, bu kim, bu ne falan. Seni içine çekiyor.
Kullanıcı adı Tarnished, profilinde Raging Wolf Set giymiş bir karakter olan kullanıcıya bunları anlatmak ayıp ama sen bilirsin. :D

Yanlış çıkarım yapmışsın. Hikaye sürükleyici değil demedim, hikaye kötü de demedim. Anlatılmayan bir hikaye nasıl sürükleyici olsun dedim. Oyunun lore'unun derlemesini yapan bir yerden anlatımını izlemek sürükleyici olabilir ama oyun içinde anlatılan bir hikaye yok ki sürükleyici olsun diyorum. Elden Ring'i ya da DS oyunlarını sürükleyici hikayesi için oynayan mı var? Oyunların iyi olması ve zorluk isteyenleri tatmin edebilmesi nedeniyle oynanan oyunlar bunlar. Oyuncuların 100 tanesine sorsan ne DS ne Elden Ring lore'unu bilmeyenlerin oranı %90'ın üstünde çıkar. Sebebi de hikayenin anlatılmaması, oyuncuların da çoğunun hikayeyi öğrenmek için her diyaloğa her eşya açıklamasına hatta duvarlardaki resimlere dikkat edecek sabrı ve ilgisi yok. Elden Ring evreninin hikayesi güzel, derleyen yerden takip edersen sürükleyici olabilir ama oyun içinde hikayenin sürükleyici olduğu bir taraf yok. Daha çok sadece merak edenler için bulmaca tipi her öğrendiğini kafandan puzzle parçası gibi yerleştirdiğin bir hikaye seçimi var.
Ben de diyorum ki hikayenin sürükleyici olabilmesi için illa sinematik mi olması gerekiyor :D? Adamların hikaye anlatım tarzı bu, keşfe dayalı işte, keşfe dayalı olması aksine sürükleyiciliğini arttıran bir şey, yok souls-like oyunlar hikayesi için oynanmaz tamamen toksik soulsborne kitlesi tarafından yaratılan bir algı başka bir şey değil zaten o toksik kitle yüzünden bu oyunlar sevilmiyor. Mesela ben Elden Ring'i ilk defa oynarken, hikayeyi anlamak için oynadım, zorlanmayayım diye büyücü oldum summon kullandım, bundan da utanmıyorum, zaten bileğimin hakkıyla da bitirdim oyunu. Hikayeden de hatırı sayılır bir seviyede bir şeyler anladım, kaçırdığım yerleri de bunu kaçırmamış insanlar tarafından yapılmış videolardan öğrendim.