Yer
Haddonfield, Illinois
Souls oyunlarından nefret ederim, neden bilmiyorum belki çok zor diye belki de ne yapmam gerektiğini bilmediğim için. Ana görev yok nereye gideceğimi bilmiyorum.

Daha önce Elden Ring'i 3 kere indirip sildim en son 6 saat oynayabildim sonra aşırı sıkıldım. Çünkü sürekli bir rehber videosu izleyerek ilerliyordum. Bu oyunun atmosferi, karakteri geliştirmesi falan çok hoşuma gidiyor ancak bir türlü beceremiyorum. Ne tavsiye verebilirsiniz?

Oynamış, bitirmiş ve tekrar oynamak isteyen bir arkadaşın var ise Seamless co-op modu ile birlikte oynayabilirsiniz. Ben öyle oynamıştım, tek başıma oynayıp keyif alamıyorum.

Souls oyunlarından nefret ederim, neden bilmiyorum belki çok zor diye belki de ne yapmam gerektiğini bilmediğim için. Ana görev yok nereye gideceğimi bilmiyorum.

Daha önce Elden Ring'i 3 kere indirip sildim en son 6 saat oynayabildim sonra aşırı sıkıldım. Çünkü sürekli bir rehber videosu izleyerek ilerliyordum. Bu oyunun atmosferi, karakteri geliştirmesi falan çok hoşuma gidiyor ancak bir türlü beceremiyorum. Ne tavsiye verebilirsiniz?

Yani kendi keşfini yaşa. Rehberlere çok bağlı kalmak oyuncunun özgüvenini ve keyfini azaltabilir.
Vigor, hayat puanını artırdığı için başlangıçta öncelik tanınmalı.
Önerilen seviye 20–25 başlangıç, 40 orta oyun, 50–60 geç oyun forumlarda böyle
Kalkan, özellikle yeni başlayanlarda savunma öğrenimini kolaylaştırır.
“Eğer kaçınma zor geliyorsa, bir kalkan kullan. Bu, kaçış Timing'ini daha hızlı öğrenmeni sağlar.
Diğer oyuncular şöyle tavsiye veriyor farklı silahlar, büyüler, ruh yanıkları gibi seçenekleri denemek özgüveni artırabilir.
Bunları denemende fayda var.

sabır öğrenme döngüsü oyunun kalbi.
hayatta kal Vigor ve ağırlık kontrolü.
keşfet, kendin öğren rehber bağımlısı olma.
crafting spirit summons ve NPC etkileşimi, keşif sürecini zenginleştirir.
boşuna uğraşma, Co-op'tan da destek alabilirsin!
Nasıl istersen.

Oyundaki "grace" yani oturup rest ettiğin save noktalarından çıkan ışık hüzmeleri gitmen gereken yönü belirtiyor. O yöne gideceksiniz işte. Deneye deneye doğru yolu bulursunuz öyle guide takip ederek oyun oynanmaz. En azından ilk oyununuzu kendiniz keşfedin.

Nereye gideceğini bilmeme konusunu kafana takma. Seç bir tarafı yürü. Oyunda bölgeler olduğu için gittiğin yer kendini belli ediyor. Eğer zayıfsan anlıyorsun. Öyle bir duruma başka bölgeyi dene. Gez yani mapte. Gücüne denk olan yerleri bulunca keşfet.

Kayboldum ne yapacağımı bilmiyorum dersen direkt oyun bayar. Gittiğin yerlerde Graceler var zaten. Zor olan yerden 1 tane Grace aç sal orayı.

Bol bol dolaş etrafı işte, oyunun olayı bu zaten. Bir yere gittin çok mu zor geldi geç orayı başka yere git. Ne bileyim kendine bir amaç edin şu şu tarzda silahlarla oynayacağım gibisinden, o tarz silahlar ara, etrafta bol bol item var zaten. Topladığın rünlerle kendine seviye verirken o kullanacağın silahın gereksinimlerine göre ver, STR DEX neyse artık ama en önemlisi yukardaki arkadaş da dedi Vigora önem ver mutlaka. Canın az olursa çok kolay ölürsün.

Oyunu bitirmek için değil karakterinizi güçlendirmek için oynayın. Haritaya bol bol bakıp inceleyin, bir yerde kocaman bi yapı gördüğünüz zaman oraya doğru ilerleyin yani keşfederek oynayın. Biri kafana çok vuruyosa demek ki seviyen düşüktür ve sonra gelmen gerekiyordur. Oyun çok çeşitli olduğu için istediğin builde bakıp kafanda bi şema oturtup ona göre oynayabilirsin. Ben ilk oynadığımda cosplay build (guts build) yapmıştım ve bayağı zevk aldığımı söyleyebilirim.

Bu ne anlama geliyor? 50-60 Levelde Farum Azula ve sonrasına mı geliyorsun yani? O levellerde yeni başlayan biri oralara gidemez, imkansız.
Vigor demek istedi herhalde.

Bu ne anlama geliyor? 50-60 levelde farum azula ve sonrasına mı geliyorsun yani? O levellerde yeni başlayan biri oralara gidemez, imkansız.

Bölge sıralamasını takip et yani.
Limgrave weeping peninsula level 1 30.
Liurnia of the lakes level 30 50.
Altus plateau level 50 70.
Leyndell level 70 90.
Mountaintops of the giants level 90–110
Farum azula level 100 120.
Son bölge ashen capital beyond → 120+

seviye güçlendirmeye odaklan

Silahını sürekli yükselt smithing stone topla.
Spirit ashes geliştir.
Rün kasmak için kolay bölgelerde farm yapabilirsin.

kendi hızında ilerle oyunda yanlış yol yok. Bir boss sana çok zorsa, bırak ve başka yere git. Döndüğünde daha güçlü olursun.
kalkan önemli mesela yüzde 100 physical block yapan küçük orta boy kalkan bulursan erken oyunda çok işini görür. Tavsiyem.