francisco77

Uzman
Ücretsiz Sifu verdiler, ilk kez yakın dövüş oyunu aldım. Bana s+W bas diyor. Benim el alışkanlığıma ikisini aynı anda basmak uymuyor. Sanırım ki diğer souls like oyunları da böyle garip tuş kombinasyonları içeriyor. Elden Ring ve Sekiro aldım. Bu oyunları oynarken klavye ile cebelleşecek miyim ben, gamepad şart mı ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ücretsiz Sifu verdiler, ilk kez yakın dövüş oyunu aldım. Bana s+W bas diyor. Benim el alışkanlığıma ikisini aynı anda basmak uymuyor. Sanırım ki diğer souls like oyunları da böyle garip tuş kombinasyonları içeriyor. Elden Ring ve Sekiro aldım. Bu oyunları oynarken klavye ile cebelleşecek miyim ben, gamepad şart mı ki?
Sekiro kesinlikle klavye ile cok daha rahat oynanan bir oyun, Elden Ring'de gerekli gereksiz bircok tus var, gamepad ile elbette daha ulasilabilir tuslar oldugu icin daha rahattir, klavye ile oynanista denildigi gibi guzel bir ayar ve gereksiz tuslar cikarilir ise gayet oynanabilir.

Sekiroyu oynamadım Elden Ring için konuşacağım.

Öncelikle S+W bas gibi saçmalıklar yok sadece güçlü saldırı 2 türlü yapılıyor birisi tuşu bıraktığında diğeri elindeki kılıcın marifetini kullanma tuşuna bastığında o biraz kafa karıştırabilir ondan başka kafa karıştıran şey yok. Elden Ring'i gamepad ile oynayanlara anlam veremiyorum çünkü kamera hareketi mouse ile çok daha rahat. BOSS'a kitlenmemişken klavye mouse ile daha rahat oynanıyor.

Yani Elden Ring için gamepad şart değil klavye ve mosue ile de çok iyi oynanır.

Şart değil. Alışmış olduğun daha avantajlıdır(klavye-mouse / gamepad).
İkisine de alışkanlığın yoksa gamepad önde olur diye tahmin ediyorum.