Elden Ring ve Sekiro nasıldır?

francisco77

Uzman
Bu iki oyunu 52 dolar verip aldım. En çok tavsiye edilen oyunlardandı hatta Thymesia oynayıp souls türünü denemek istiyordum önce sonra vazgeçtim direkt aldım. İlk souls tecrübem olacak. Elden Ring'i geniş haritası, farklı bossları ve keşif duygusunu kamçıladığı için, Sekiro'yu ise zorluğundan dolayı tercih ettim. Pişman olmayacağıma eminim. Oynayacak bilgisayarim yok ama her zaman indirim görmedikleri için kütüphaneye atmak istedim.

Epic Games indirimleri biterken de Last of Us 1, Remnant 2, Borderlands 3, Dead spaces 2, Riders Republic, RDR 2 Ultimate, Lords of the Fallen, Uncharted, God of War, outriders, Spider-Man alacağım. Bu oyunlardan biri ücretsiz verilirse diye son günü bekliyorum almak için.
Ghost of Tsushima, Final Fantasy Rebırth, God of War rangorok, Black Myth: Wukong, Horizon Forbidden West için de ileriki dönemlerde indirim bekleyeceğim.

İki oyun aynı firma tarafından yapılmış olsa dahi tamamen zıt zihniyetlere sahip oyunlar. Elden Ring açık dünyasından kaynaklı zorlandığınız bosslara sonra güçlenerek dönme imkanı tanıdığı için görece daha kolay bir oyun. Sekiro ise her türlü yetenek seviyenizi yükseltmenizi gerektiren bir oyun.

İki oyunda parasını hak ediyor doğru tercihler yapmışsınız.

Elden Ring her ne kadar zorluğu ile ünlü olsa da, bence yine de bir tık daha genele hitap eden ve Sekiroya göre çok daha az sinir olacağın bir oyun bence. İkisi de ne kadar harika olsa da Sekiro beni yer yer baymadı desem yalan olur, bazen o kadar saçma ölüyorsun ki... DSouls'lara can kurban falan diyorsun.

Elden Ring açık dünya tarzında daha özgür bir yapım, Sekiro ise daha dikkat isteyen daha çizgisel bir oyun ama ikisi de ayrı çeşit mükemmel oyunlar.

Her iki oyun soulsborne olsa da iki oyunun mantığı tamamen farklı. Elden Ring açık dünya olmasına karşın istediğin gibi güçlenebildiğin bir rpg iken Sekiro deflect(parry) üzerine olup tamamen yetenek isteyen bir oyun. Elden Ring oynarken çok absürd güçlü buildler yapabiliyorken Sekiro oynarken yapamazsın. İkiside çok iyi oyun istediğine başlayabilirsin.

Şunu eklemek isterim her iki oyunda çok zor ama bitiremeyeceğin kadar zor oyun değiller. O yüzden gözün asla korkmasın, denemeye devam et. Şimdiden bol şans dilerim.

Şimdiye kadar olumsuz yorum almadım şimdi çok daha emin oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…