Massive1

Uzman
MSI MPG A1000G marka PSU sahibiyim ve alalı 1 yıl oldu. Zaten coil whine sorunu vardı ve genelde oturduğum yerden duymazdım, kulağımı kasanın arka tarafına bayağı bir yaklaştırmam gerekiyordu duymak için.

Bundan 4 gün önce 2 defa bilgisayar açıkken şartel attı (1 saat içinde gerçekleşt bu 2 kesinti) ve bu olaydan sonra oturduğum yerden duyabileceğim şiddette bir coil whine benzeri cızırtı sesi gelmeye başladı. Şartel atar atmaz bilgisayarı fişten çekmiştim, yani elektrik geri geldiğinde bilgisayar prize takılı değildi. Bu sese neyin sebep olduğunu bilmiyorum, Bilgisayarı ilk açtığımda olmuyor, yarım saat veya 1 saat sonra aralıklarla olmaya başlıyor. Yani bir 20 30 saniye cızırtı geliyor sonra kesiliyor bu böyle tekrar ediyor. Bazen tamamen kesiliyor ve sonradan tekrar bu döngü başlıyor. Bilgisayarda hiçbir sorun yok, ısı ve FPS değerlerinde hiçbir değişiklik yok, hala taş gibi çalışıyor. Taktığım uzatma kablosunu değiştirmeyi ve PSU güç kablosunu biraz daha ittirmeyi denedim ama çözülmedi. Açıkçası PSU'da bir sorun olacağını çok sanmıyorum çünkü eski evimin altyapısı çok kötüydü ve defalarca kez şartel atmıştı ama daha önce hiç böyle bir sorun olmamıştı. Şu an cızırtı sesi gelmiyor geldiği zaman sesi kaydedip atacağım. Herkese iyi forumlar.

o şartel atma olayı PSU’nun içindeki bobinleri ani akım değişimiyle gevşetmiş olabilir, yani kabloyla veya prizle çözülecek bir şey değil. servise gönder bence

o şartel atma olayı PSU’nun içindeki bobinleri ani akım değişimiyle gevşetmiş olabilir, yani kabloyla veya prizle çözülecek bir şey değil. servise gönder bence
Eğer bu bir sorun yaratmayacak bir şeyse servise gönderemem hocam çünkü yapmam gereken ödevlerimden ve sunumlarımdan dolayı bilgisayar bana bayağı bir lazım.

Ek olarak bu konuyu açtığımdan beridir hiçbir cızırtı sesi gelmedi. FPS limitini kaldırıp ve ne kadar ayar varsa fulleyip farklı oyunlara girdim ve hala cızırtı yok.

Eğer bu bir sorun yaratmayacak bir şeyse servise gönderemem hocam çünkü yapmam gereken ödevlerimden ve sunumlarımdan dolayı bilgisayar bana bayağı bir lazım.

Ek olarak bu konuyu açtığımdan beridir hiçbir cızırtı sesi gelmedi. FPS limitini kaldırıp ve ne kadar ayar varsa fulleyip farklı oyunlara girdim ve hala cızırtı yok.
Kanka o zaman içini ferah tut, bu ses mekanik bir zırıltı olduğu için donanımsal bir patlamaya ya da sistemin yanmasına sebep olmaz. PSU'nun içindeki korumalar zaten üst düzey, eğer elektriksel bir risk olsaydı makine kendini anında kapatırdı, çalıştırmazdı.

Kanka o zaman içini ferah tut, bu ses mekanik bir zırıltı olduğu için donanımsal bir patlamaya ya da sistemin yanmasına sebep olmaz. PSU'nun içindeki korumalar zaten üst düzey, eğer elektriksel bir risk olsaydı makine kendini anında kapatırdı, çalıştırmazdı.
Valla hocam içime su serptiniz kaç gündür kasanın her yerini dinlemeye çalışıyorum bir sorun mu var diye. Ayrıca içimi rahatlatanın hemşehrim çıkması da güzel tesadüf.