Elektrik kesintisi sonrası Ethernet bağlanmıyor

BluePhantom

Uzman
Elektrik kesintisi sonrası Ethernet problemi yaşıyorum. Normalde internet var ve ağdaki diğer cihazlar rahatlıkla bağlanıyor ve Wi-Fi de mevcut. Kablo da sağlıklı görünüyor; sarı ve turuncu ışıklar yanıyor. Diğer laptop ile denediğimde sorunsuz internet alıyor, ancak kendi PC'm ile denediğimde "yok" diye uyarı veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ethernet çipi yanmış olabilir. Laptopa kablolu bağlandın dimi Wi-Fi ile değil?

Ethernet çipi yanmış olabilir. Laptopa kablolu bağlandın dimi Wi-Fi ile değil?
Laptobu aynen kablolu bağladım. Sıkıntısız çalıştı bunda çalışmıyor. Yansa ışıkların sönmesini gerekmez miydi? Nasıl emin olabiliriz?

Laptobu aynen kablolu bağladım. Sıkıntısız çalıştı bunda çalışmıyor. Yansa ışıkların sönmesini gerekmez miydi? Nasıl emin olabiliriz?
Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcılarında ünlem var mı cihaz üzerinde?

Yok hocam! Benim de kafamı o karıştırdı zaten. Sistem gayet güzel algılıyor ama internet yok.
İlginçmiş. Belkide driverlar corrupt olmuş olabilir. Driverı baştan yüklemeyi dener misin

3 defa denedim hocam. Tık yok! Ne olabilir diye çok merak ediyorum porta kadar heyşeyi denedim
Bilgisayarı kapat fişini çek. Güç tuşuna 30 saniye bas statik elektriği boşalt. Sonrada ağ bağdaştırıcılarını sıfırla yap bakalım düzeliyor mu.

Onu da denedim hocam! Yine de çalışmıyor!
Kod:
netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

Şu kodları bi cmdye yazıp flush yap bakalım.

O da olmazsa modemi aç kapa yap. MAC adresi tekrar bi el sıkışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…