Ardıç Bahar

Çalışkan
Merhabalar geçen gece uyurken bir anda hoparlörden gelen bir sese uyandım ve onu kablodan çektim. Gece aklıyla tabii tam anlamadım ama sabahında bilgisayar açılmıyordu. Elektrik gidip gelmiş olabilir diye düşündüm ama bir türlü bilgisayarı açamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba geçen gece uyurken bir anda hoparlörden gelen bir sese uyandım ve onu kablodan çektim. Gece aklıyla tabii tam anlamadım ama sabahında bilgisayar açılmıyordu. Elektrik gidip gelmiş olabilir diye düşündüm ama bir türlü bilgisayarı açamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Kesin olarak sorun bu parçadadır demek zor. Burada yapabileceğin en iyi şey bilgisayarcıya gidip sistemi başka bir PSU ile denetmek olacaktır.

Hocam elektrik gittikten sonra elektrik gelmeden önce bilgisayarın fişini çekin ve akım korumalı priz kullanın. Çünkü elektrik gelirken ani ve yüksek voltajla geliyor ve PSU'yu ve anakart'ı yakıyor. Aynısı benim başıma ve bir arkadaşımın daha başına geldi.

Merhabalar geçen gece uyurken bir anda hoparlörden gelen bir sese uyandım ve onu kablodan çektim. Gece aklıyla tabii tam anlamadım ama sabahında bilgisayar açılmıyordu. Elektrik gidip gelmiş olabilir diye düşündüm ama bir türlü bilgisayarı açamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Bilgisayardan anlayan bir tanıdığıma sordum anakart ve psu ya elektrik geldiğini kontrol et dedi kontrol kalemiyle nasıl yapıldığını bilen varsa anlatabilir mi

Bilgisayardan anlayan bir tanıdığıma sordum anakart ve psu ya elektrik geldiğini kontrol et dedi kontrol kalemiyle nasıl yapıldığını bilen varsa anlatabilir mi
Senin yapabileceğin şeyler değiller. Akım kontrol cihazı vb. ile kontrol edilmesi gerek. Kontrol kalemi ile olacak iş değil. Farklı bir PSU ve anakart ile test gerekli. Problemi PSU'da saptarsın bi bakmışsın anakarta'a da sıçramıştır.

Bilgisayardan anlayan bir tanıdığıma sordum anakart ve PSU'ya elektrik geldiğini kontrol et dedi kontrol kalemiyle nasıl yapıldığını bilen varsa anlatabilir mi?

Ölçüm için multimetreye ihtiyacın var eğer şanslıysan sadece PSU'nun sigortası atmıştır. Dediğim gibi bilgisayarcıda sistemi başa bir PSU ile çalıştırmayı dene.