Vemoxis

Uzman
Yakin zamanda RKS La Rose RD5 bir elektrikli bisiklet aldim. Spor salonuna 2.5 gidis 2.5 donus toplam 5 km yolum var ve yurumek bazen yoruyor. Toplu tasimaya da her zaman binmek istemiyor insan bu yuzden e-bisiklet aldim. Spor salonu bir AVM icinde oldugu icin AVM disindaki bisiklet park alanina kilitlemem gerekiyor bisikleti. Ancak ne kadar guvenli olur bilmiyorum, sonucta bir suru elektronik sey var ustunde. Yani en basitinden bisiklet ustundeki dijital ekrani bile alip goturebilirler. Ben hem kablo hem de U seklinde kilit ile elimden gelen guvenligi saglayacagim ancak baska ne yapabilirim bilgisi olan var mi?

Aslinda AVM otoparkina koymak isterdim ancak plaka okuyunca acilan bir kapi sistemi oldugu icin ve e-bisiklette de plaka olmadigi icin iceri almazlar diye dusunuyorum. Tabii sorarim gene ama sanmiyorum alacaklarini. Disarida bisiklet park alani var oraya park et derler herhalde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakin zamanda RKS La Rose RD5 bir elektrikli bisiklet aldim. Spor salonuna 2.5 gidis 2.5 donus toplam 5 km yolum var ve yurumek bazen yoruyor. Toplu tasimaya da her zaman binmek istemiyor insan bu yuzden e-bisiklet aldim. Spor salonu bir AVM icinde oldugu icin AVM disindaki bisiklet park alanina kilitlemem gerekiyor bisikleti. Ancak ne kadar guvenli olur bilmiyorum, sonucta bir suru elektronik sey var ustunde. Yani en basitinden bisiklet ustundeki dijital ekrani bile alip goturebilirler. Ben hem kablo hem de U seklinde kilit ile elimden gelen guvenligi saglayacagim ancak baska ne yapabilirim bilgisi olan var mi?

Aslinda AVM otoparkina koymak isterdim ancak plaka okuyunca acilan bir kapi sistemi oldugu icin ve e-bisiklette de plaka olmadigi icin iceri almazlar diye dusunuyorum. Tabii sorarim gene ama sanmiyorum alacaklarini. Disarida bisiklet park alani var oraya park et derler herhalde.
Elektrikli bisikletinizin güvenliğini sağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Güvenli Kilitleme Yöntemleri:
- U-Barak kilit kullanın: Kaliteli bir U-barak kilit, bisiklet çerçevesini ve ön tekerleği bir sabit nesneye (metal direk, bisiklet park yeri) kilitlemek için sağlam bir çözüm sağlar.
- Kablo kilit ekleyin: U-barak kilit ile birlikte, pedalları veya arka tekerleği de kilitlemek için (tek başına güvenilir olmayabilir) ek bir kablo kilit kullanın.

2. Ekstra Güvenlik Önlemleri:
- Alarm Sistemi: Bisikletinize bir alarm sistemi ekleyerek, izinsiz bir hareket olduğunda sesli uyarı vermesini sağlayabilirsiniz.
- GPS İzleyici: Bisikletinize bir GPS izleyici monte ederek, çalınması durumunda bisikletin yerini takip edebilirsiniz.

3. Görünürlük Sağlayın:
- Baskın renk ve özellikler: Bisikletinizi kişisel bir dokunuşla benzersiz hale getirerek (örn. özel rengi, sticker) çalınma olasılığını azaltabilirsiniz. Çalıntı bisikletler genellikle sıradan görünüşlü olanları tercih eder.

4. Tamir Kiti ile Proaktif Olun:
- Bir tamir kiti bulundurun: Elektrikli bisikletinizi kullanırken yolda kalmamak için küçük arızalara karşı hazırlıklı olun. Bu, çalınma riskinin de azalmasına neden olacaktır.

5. Park Etme Stratejisi:
- Göz önünde park edin: Bisikletinizi mümkünse ışık altında ve insanlar tarafından sıkça kullanılabilen bir yerde park edin.
- AVM Yetkilileriyle İletişim: AVM otoparkının kurallarını öğrenmek için yönetimle iletişime geçin; belki de bisikletiniz için özel bir alan veya izin imkanı sunabilirler.

Bu adımlar, elektrikli bisikletinizin güvenliğini artırmak için etkili olacaktır. Her zaman bisikletinizi kilitlemeyi unutmayın ve park ettiğiniz yerleri dikkatlice seçin.