ALCYONEUS

Uzman
Arkadaşlar biliyorsunuz ki ülkemizde çok fazla yetkili, teknik ve yetkili servis görünümünde teknik servisler var. İster bilgisayar olsun, ister telefon olsun, isterse buzdolabı vb. beyaz eşyalar olsun kesinlikle ama kesinlikle internet üzerindeki kurumsal görünümlü web sitelerine girip oradaki kişiler ile iletişime geçmeyin. Biraz inceledim ve bir tanesini de zamanında çağırdım. Maalesef ülkemizde yetkili servis görünümlü çok fazla teknik servis var. Web sitelerinde ne firma bilgisi ne adres bilgisi bulunuyor. Çoğu 0 850'li numaraları kullanıyorlar tek kişi ile de kalmıyor. Bu teknik servisler artık sınırlarını aşmışlar sahte bir web sitesi, kurumsal müşteri iletişimi ve sözde prosedürleriyle müşteri çekip arıza tespiti zamanı yalanlar silsilesi ile binlerce liranızı koparıp gidiyorlar.
Bu kişiler şimdi arasanız yine A markasının yetkili servisi olduklarını ve fabrikaya bağlı hizmet verdiklerini de beyan ediyorlar, siz yetkili servisten hizmet aldığınızı sanıyorsunuz ama yetkili servisi bırakın size bir arıza kaydı bile açılmıyor. Hizmet aldığınızı hiçbir yerde kanıtlayamıyorsunuz, en eski elektronik eşyaya sahip olsanız bile; "buna mı yetkili servis çağıracağız bir servis çağıralım gelip baksın" demeyin. Çektikleri fiyat o ürünün yeni nesil çıkarılmış versiyonu ile aynı fiyata denk geliyor.
Lafın özü eğer evinizdeki elektrikli alet bozulduysa kendiniz onarımını yapabiliyorsanız yapın, yeniyse yetkili servisine veya satın aldığınız yere gidin o da olmuyorsa çöpe atın gitsin.
Moderatörlerden ricam hatam varsa düzeltmeleri ve konuyu onaylamaları çünkü gerçekten yüzlerce insan bu şekilde açık açık dolandırılıyor. İnsanların dolandırıldığı yetmezmiş gibi markaların adı kötüye çıkarılıyor. O da yetmezmiş gibi bir de bu şahıslar vergi falan ödemiyor, yani varlıkları bu ülkeye zarar ziyan hepimizin bilinçlenmesi adına bu paylaşımı yapma gereği duydum. Bilen bilmeyene anlatsın, piyasadaki çakallara ekmek verilmesin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık açık dolandıranlar yetkili servisler. Maliyeti 1 dolar etmeyen parçaya 20 dolar istiyorlar. Daha da kötüsü hiçbir şey yapmayıp bunu atın bu adam olmaz diyen çok.

Geçen gün düdüklünün düzgün çalışmadığını fark ettim. Söktüm, baktım, internetten kağıdını buldum. Bir parça kaybolmuş. Türklerin adam olmadığını bildiğim için aynı anda hem Türk hem Birleşik Krallık hesabına e-posta attım. Dedim böyle böyle, parça numarası bu. Öyle olacağını bildiğim için Türkler adam değil, yerel şirket açıp çalışan çalıştırmanız hata. Dönüş vermiyorlar, verse bile astronomik değerler istiyorlar dedim. Birleşik Krallık 24 saat içinde döndü. Güvenlik parçası olduğu için kullanıcıların kendileri onarmasını istemiyoruz, o parça yok dediler. Türkiye ise aylar geçmesine rağmen hala cevap bile vermedi. Parçanın tam ölçülerini verseler tornada kendim üreteceğim ama yok.

Türk yetkili servis adam değildir. En ufak da değil, sıfır çabayla maaşımı almaya nasıl devam edebilirime bakar. Yurt dışında firmanın yedek parça sisteminde 10 dolar olan parçayı size 50 dolara satarlar. Türkiye'de üretilen ürünü yurt dışında 1000 dolara, Türkiye'de 1200 dolara satarlar. Hatta daha beter. Rastgele bir çamaşır makinesine baktım. Euro kuru 94 imiş, haberimiz yok.

Günümüz ekonomi ve ahlakında arada bir dolandırıcıya denk gelip kazık yemek uzun vadede daha avantajlı.

Açık açık dolandıranlar yetkili servisler. Maliyeti 1 dolar etmeyen parçaya 20 dolar istiyorlar. Daha da kötüsü hiçbir şey yapmayıp bunu atın bu adam olmaz diyen çok.

Geçen gün düdüklünün düzgün çalışmadığını fark ettim. Söktüm, baktım, internetten kağıdını buldum. Bir parça kaybolmuş. Türklerin adam olmadığını bildiğim için aynı anda hem Türk hem birleşik krallık hesabına e-posta attım. Dedim böyle böyle, parça numarası bu. Öyle olacağını bildiğim için türkler adam değil, yerel şirket açıp çalışan çalıştırmanız hata. Dönüş vermiyorlar, verse bile astronomik değerler istiyorlar dedim. Birleşik krallık 24 saat içinde döndü. Güvenlik parçası olduğu için kullanıcıların kendileri onarmasını istemiyoruz, o parça yok dediler. Türkiye ise aylar geçmesine rağmen hala cevap bile vermedi. Parçanın tam ölçülerini verseler tornada kendim üreteceğim ama yok.

Türk yetkili servis adam değildir. En ufak da değil, sıfır çabayla maaşımı almaya nasıl devam edebilirime bakar. Yurt dışında firmanın yedek parça sisteminde 10 dolar olan parçayı size 50 dolara satarlar. Türkiye'de üretilen ürünü yurt dışında 1000 dolara, Türkiye'de 1200 dolara satarlar. Hatta daha beter. Rastgele bir çamaşır makinesine baktım. Euro kuru 94 imiş, haberimiz yok.

Günümüz ekonomi ve ahlakında arada bir dolandırıcıya denk gelip kazık yemek uzun vadede daha avantajlı.

Hocam biz o kazığı yedik de pek de bir şey değişmedi yani günümüzde bu insanların eline düşmemek için her şeyi kendimiz halledeceğiz gibi görünüyor, sırf cihazımı " ürün garanti dışı " veya " kullanıcı hatası " denilerek bana belirli miktarda fatura çıkaracaklarını bildiğim için gidip bakımını kendim yaptım garantisini de bozdum. Onların elinde kalacağına benim elimde kalsın zaten yaptıkları bir şey yok en basit bakım uygulamasında bile kaliteli termal macun kullanmaktan aciz insanlar yetki belgesi alıyor tek dertleri kolay yoldan parayı bulmak onun için de garibanı fakiri fukarayı yoluyorlar başka açıklaması yok.

Termal macunu çok kaliteli sürmesin, önemli değil. Deneyimime göre termal macun kadar etki eden fan/yaprak içindeki tozları almıyorlar. Adam 2 dakika zahmet edip fanı söküp etrafı temizlemiyor. Gariban fan toz yığını arasından hava geçirmeye çalışıyor.

Taze yetkili servis örneği örneği.

Termal macunu çok kaliteli sürmesin, önemli değil. Deneyimime göre termal macun kadar etki eden fan/yaprak içindeki tozları almıyorlar. Adam 2 dakika zahmet edip fanı söküp etrafı temizlemiyor. Gariban fan toz yığını arasından hava geçirmeye çalışıyor.

Taze yetkili servis örneği örneği.

Bunu ben de gördüm ve artık servis çağırmama kararı aldım, çünkü yaşamış olduğumuz bir sorunu yapay zekaya anlattığımda eve gelen teknik kişilerden çok daha detaylı ve doğru bilgi veriyor. zaten teknikerim bana gerekli olan şey bilmediğim alan ile ilgili birkaç kritik bilgi ve ekipman onun haricinde sorunum yok.
Bana kalırsa artık bu tamir işlerinde ABD'liler gibi olma vakti geldi buzdolabı olsun elektrikli veya mekanik aletler olsun tamir ekipmanlarını alıp bakım-onarım işlerini kendimiz yapmalıyız. Bu ürünleri anlamak için çok çabalamaya gerek yok proje yani ürünün çizimi olsun yeter, proje okumayı bildikten sonra sistemi çözüyoruz.
İleride kendime araç alacağım zaman bile bakımlarını kendim yapabileceğim bir modelde alacağım ki üç kuruşluk işler için binlerce lirayı boş yere vermeyeyim elimde kalsa bile en azından benim elimde benim yüzümden kalmış olur içime oturmaz.