Açık açık dolandıranlar yetkili servisler. Maliyeti 1 dolar etmeyen parçaya 20 dolar istiyorlar. Daha da kötüsü hiçbir şey yapmayıp bunu atın bu adam olmaz diyen çok.
Geçen gün düdüklünün düzgün çalışmadığını fark ettim. Söktüm, baktım, internetten kağıdını buldum. Bir parça kaybolmuş. Türklerin adam olmadığını bildiğim için aynı anda hem Türk hem birleşik krallık hesabına e-posta attım. Dedim böyle böyle, parça numarası bu. Öyle olacağını bildiğim için türkler adam değil, yerel şirket açıp çalışan çalıştırmanız hata. Dönüş vermiyorlar, verse bile astronomik değerler istiyorlar dedim. Birleşik krallık 24 saat içinde döndü. Güvenlik parçası olduğu için kullanıcıların kendileri onarmasını istemiyoruz, o parça yok dediler. Türkiye ise aylar geçmesine rağmen hala cevap bile vermedi. Parçanın tam ölçülerini verseler tornada kendim üreteceğim ama yok.
Türk yetkili servis adam değildir. En ufak da değil, sıfır çabayla maaşımı almaya nasıl devam edebilirime bakar. Yurt dışında firmanın yedek parça sisteminde 10 dolar olan parçayı size 50 dolara satarlar. Türkiye'de üretilen ürünü yurt dışında 1000 dolara, Türkiye'de 1200 dolara satarlar. Hatta daha beter. Rastgele bir çamaşır makinesine baktım. Euro kuru 94 imiş, haberimiz yok.
Günümüz ekonomi ve ahlakında arada bir dolandırıcıya denk gelip kazık yemek uzun vadede daha avantajlı.