Evet bunlara çözüm gerekli. Fakat elektrikli araçların bitmeyeceği de bir gerçek.

En son hidrojenli araçlar için çalışmalar yürütülüyordu. Eğer bu çalışmalar doğru sonuç bulursa elektrikliden çok daha çevreci ve mantıklı olacaktır.

Sonuçta elektrikli araçların batarya üretimleri, geri dönüşümü de çok büyük bir zarar veriyor doğaya.

En son hidrojenli araçlar için çalışmalar yürütülüyordu. Eğer bu çalışmalar doğru sonuç bulursa elektrikliden çok daha çevreci ve mantıklı olacaktır.

Sonuçta elektrikli araçların batarya üretimleri, geri dönüşümü de çok büyük bir zarar veriyor doğaya.
Hidrojenli arabalar da geleceğin teknolojisi ama ben daha elektrikli tam oturmamışken hidrojenlinin piyasada yer bulabileceğini düşünmüyorum.

Arkadaşlar bizim ülkemizin gerçeği kompakt, çekirdek aile araçlarıdır. Nedir bunlar, Clio'dur i20'dir. Daha büyükleri Golf'tür, Passat'tır vesaire.
Benzer motorları var artık bu araçların baz paketlerinde, yani kompakt araba bunlar. Güçleri belli, 80-150 beygir arası güç üreten makineler.

Sizin araçlarınız 1.0, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5 ve 1.6. Elektrikli araca bindikten sonra bu hacimdeki araçlarınızla "abi motor sesi yaaa" demeyeceksiniz. Çünkü attan inip eşeğe binmiyorsunuz, tabiri caizse eşşekten inip katıra biniyorsunuz. Yani demek istediğim, şöyle 4-5 litre atmosferik/süperşarj bir makineye biniyormuş gibi davranmayın.
Bizim ülkenin gerçeği 1.3 MultiJet'tir.

Elektriklide ise ay sonu cüzdandan bir sıfır atıyorsunuz giderlerde.

Dünyanın nasıl bir yer olduğunu sezin, bir Orta Doğu ülkesi boğaz kapatınca yakıt fiyatları nasıl artıyor bakın.

1.5 motor arabalarınız, litresi 78 liradan akaryakıt istiyor. Hadi bu kumarı devam ettirin ve 200 liraya kadar çıksın o zaman litresi..

Böyle arabalar sanayiden çıkmıyor maalesef. Hor kullanılıyor. Kaldı ki egzoz var araçta. Stok halinde bu sesi bekleme.
Biliyorum, sanayiciyim ben de. E30, E36 yani kısaca BMW'lerin zaten çoğu hor kullanılıyor, 300-400 bin masraf çıkarıyor 90 modelleri.
Ama maaşım iyi bir duruma gelirse inşallah o E36'yı alırım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şöyle arabalar varken elektrikli araçların hiçbir tadı yok ve benim için araba hobidir, zevk işidir. Aracı basık da yaparım, motorun beygiri ve sesi daha güzel çıksın diye motoru da modifiye ederim. Varex egzoz takmadığım sürece ceza yazamazlar.

Bir şeyin sınırını ceza yazıp yazmamaları olarak belirtmeniz zaten toplumsal yaşam, medeniyet ve karşılıklı saygı gibi konulardan mahrum olduğunuzu gösteriyor. Konuşmanın manası yok.

Şöyle arabalar varken elektrikli araçların hiç bi tadı yok ve benim için araba hobidir zevk işidir aracı basıkta yaparım Motorun beygiri ve sesi daha güzel çıksın diye motoru da modifiye ederim varex egsoz takmadığım sürece ceza yazamazlar.
Aracının sesi, benim rahatımı bozana kadar çıkar. Sonrasıyla sen ilgilenirsin.

Şöyle arabalar varken elektrikli araçların hiçbir tadı yok ve benim için araba hobidir, zevk işidir. Aracı basık da yaparım, motorun beygiri ve sesi daha güzel çıksın diye motoru da modifiye ederim. Varex egzoz takmadığım sürece ceza yazamazlar.

Ben bu adamın zevkini sevdim.