erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Açıkçası uzun zamandır bu tarz yurt dışı ürünlerini alabileceğim bir site arıyordum ve bulunca paylaşmak istedim. Siteden birkaç siparişim oldu ve şu anda gayet memnunum. Sitenin mantığı çok basit yüzlerce firmanın ürünlerini destekleyen bir komponent aracı firması olarak düşünebilirsiniz. Kısacası robotistan ve robo90 gibi komponent siteleriyle benzer bir sistem fakat Türkiye stoku yerine yurt dışı stoku kullanıyorlar. Firma gümrük ve kargo dahil birçok şeyi zaten ürünün fiyatlandırmasında direk verirken İstanbul'dan adrese gönderim ise 1.000 TL üzeri bedava, altında ise 160 TL gibi bir fiyatla sağlıyor.
Ürünleri firma kendi toplu olarak getirdiği içinde gümrük konusunda bir sorun yaşamıyorsunuz, yani sanırım şu an Temu'nun da yapmaya çalıştığı şeyin faaliyeti geçirilmiş bir alternatifi. Ben bu siteyi özellikle adafruit markasının stoklarını da desteklediği için tercih ettim ve yine de aradığım birkaç ürün yoktu fakat buna da çözüm sunmaları muazzam olmuş. Eğer aradığınız ürün yoksa WhatsApp'tan ilgili ürünün ürün kodunu veya linkini gönderirseniz birkaç saat içinde siteye bütün ek ücretlerle birlikte yansıtılmış oluyor ve bence fiyatlar gayet makul.
Örnek verecek olursam en son (şu an) aldığım üründe oluşan fiyat farkı şöyle.
Adafruit'in kendi sayfasında (güncel TL kuruyla yaklaşık 200 TL):

1772896877093.webp

E-komponent'den sipariş verdiğim aynı ürünün 2 adet fiyatı (tanesi yaklaşık 300 TL'ye geldi):

1772897012435.webp

Yani 200 TL'lik bir üründe yaklaşık yarısı kadar ekstra bir ücret var ve kargoyu eve teslim seçmezseniz (İstanbul Beylikdüzü elden teslim) kargo dahil bu fiyata Çinli alternatiflere göre muazzam. Özellikle prototipleme ve proje okulları için harika bir alternatif çünkü bazı ürünlerin stoku ülkemizde mevcut olmayabiliyor ve ufak bir farkla buna erişmek çok hoş.

Bu arada sadece komponent gözüyle de bakmamak lazım siteyle ilgili dikkatimi çeken en büyük şey NVIDIA, Intel ve AMD gibi firmaların ürünleri ve sbc kartlarını da satmaları.

Ayrıca güvenirlik açısından bir not düşmek isterim. Site, Ekom olarak bilinen güvenilir bir firmaya ait.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca özel isteğe bağlı eklenmeyen, kendi stoklarında ki ürünler Türkiye pazarından daha ucuz bile olabiliyor bunun da bilgisini vereyim.

1772898224056.webp

1772898243813.webp

Normalde direnc.net kullanıyordum ben. Burası daha mı iyi sizce?

Ürüne göre değişir bence. Ben açıkçası direnç yerine toplu alımda daha uygun diye uzun bir süredir komponentci.net'i tercih etmeye başlamıştım. Bu sitede ise bazı ürünler aşırı pahalı bazı ürünler ise piyasa ile aynı. Fakat Türkiye stoku bulunmayan ürünler için açıkçası cevher gibi geldi çünkü istediğin ürünün linkini attıktan birkaç saat sonra siteye eklemeleri çok hoşuma gitti.