ALCYONEUS
Uzman
Merhaba arkadaşlar. Kendime göre iyi bir ortalamayla (3.08) zor denilebilecek bir üniversiteden Elektronik Teknolojisi programından mezun oldum.
Mevcut durum ve sorunlar:
Mevcut durum ve sorunlar:
- Bölümümüzün ders içeriğinde MicroC, PBP, C++ gibi dillerle donanım üzerinde programlama gördük.
- Kendimi daha da geliştirip C++, Python, C# gibi diller üzerinde ilerleyip tamamen yazılım alanında çalışabilir miyim?
- Bir Elektronik Teknikeri yazılım ile ilgilenebilir mi ve bu alanda iş bulması ne kadar kolaydır? Yazılım ilanları genellikle o alandan mezun kişilere açılıyor.
- Havacılık alanına başvuruyorum ancak havacılık elektrik-elektroniği okuyanlar öncelikli olduğu için "kriterlere uygun değilsiniz" maili alıyorum.
- Kendi alanımda (Elektronik) sektörde eğitimini aldığım konularda (kart tasarımı, nasıl çalıştığı, mantığı) iş bulamıyorum. İlanların çoğu satış, parça değişimi, bakım-onarım ve otomasyon (PLC/Kumanda) içeriyor; bu alanlara uzağım.
- Sektörde kart tasarımı, mikrodenetleyicilerin çalışma mantığı (ESP32, STM32, Arduino, PIC gibi) gibi konularda bilgi sahibi ve bunları açıklayabilen kişi neredeyse yok.
- Yazılım ile Elektroniğin ortak noktada buluştuğu kısma bu kadar ilgim varken, bedenimi yoracak, düşük ücretli, uzun çalışma saatli bir işe girmek istemiyorum.