16109

Becerikli
Makaleler
1
En başta noevaou adlı açık kaynaklı sürücüyü devre dışı bıraktım.
Xanmod Kernel ile NVIDIA DKMS 565 sürümünü kurdum ama dkms yaması oluşturmuyor, hata veriyor ve yüklemiyor. Sitesinden indirdim yine oluşturmuyor ve yüklemiyor.

Nvidia sürücüsünü nasıl yüklerim?

GPU: 4060 Ti.
Secureboot kapalı.

Son düzenleme:
DKMS modüllerinin aktif olması için çekirdeğe bağlanan tarafın derlenmesi gerekiyor, derlenmesi için de kernelin headerları gerekiyor. Ayrıca olsa bile derlemeyebilir, XanMod yerine default kerneli kullanın.

DKMS modüllerinin aktif olması için çekirdeğe bağlanan tarafın derlenmesi gerekiyor, derlenmesi için de kernelin headerları gerekiyor. Ayrıca olsa bile derlemeyebilir, XanMod yerine default kerneli kullanın.
Güncelleme yaptım. İnternet gitti bu sefer. En iyisi base Arch yükleyip, Pantheon kurmak. Zen çekirdekte sorunsuz DKMS yaması oluyor.

Güncelleme yaptım. İnternet gitti bu sefer. En iyisi base Arch yükleyip, Pantheon kurmak. Zen çekirdekte sorunsuz DKMS yaması oluyor.
Hocam yapabilecek seviyedeyseniz zaten base Arch üstüne custom kernel kurmak kadar rahatı yok, tavsiyem kurduktan hemen sonra CachyOS depolarını ekleyip onların kernelini kullanmanız.

Hocam yapabilecek seviyedeyseniz zaten base Arch üstüne custom kernel kurmak kadar rahatı yok, tavsiyem kurduktan hemen sonra CachyOS depolarını ekleyip onların kernelini kullanmanız.
Hocam CacyhOS yükleyim diye düşündüm ama içinde çok paket yok mu? Ağır bir işletim sistemi değil mi yani? Base Arch'a yakın ArchBang var. Onu yükleyeceğim.

Artix'de SystemD yok, yoksa onu yüklerdim. Çünkü Pantheon SystemD ile çalışıyor dedi Chat GPT.

Hocam CacyhOS yükleyim diye düşündüm ama içinde çok paket yok mu? Ağır bir işletim sistemi değil mi yani?
Kendisini yapısal olarak sevmem çünkü gereksiz paketlerle hazır veriyor, onun yerine tavsiyem base Arch üzerine V3 veya V4 CachyOS depolarını ekleyip kullanmanız.