Elimde Mi 4A 100 Mbit router var. Birkaç farklı antika DSL modem ve normal VDSL modemler var. 2. el olarak sorunsuz nasıl satabilirim?
Mi 4A 100 Mbit aldığımda gigabit diye almıştım. 100 Mbit'lik çıktı. Alırken 1167 Mbps yazıyordu Wi-Fi hızlarının teorik hızının toplamıymış yasal olarak dolandırılmış oldum bir nevi.

Mesela Mi 4A 100 Mbit için piyasa değerineni öğrenmek için sarı siteye baktım. Sıfırından pahalı satan da var. İçinde OpenWrt yüklü diye normalinden pahalı satan da var. Benimkinde de OpenWrt kurulu. Şimdi doğru fiyata nerede nasıl kolayca satabilirim? Doğru fiyatını öğrenmem için ne yapmam lazım?
Teşekkürler.
1.
Piyasa Değerini Belirleme:
- Farklı online platformlarda (örneğin, Letgo, Sahibinden, eBay) aynı modelin fiyatlarını kontrol edin.
- Ürün açıklamalarına dikkat edin; açık şekilde belirtilmiş olan özellikleri ve kurulu yazılımları dikkate alın.
- Benzer ürünlerin satış fiyatlarına göre ortalama bir değer belirleyin.
2.
Ürünü Hazırlama:
- Modem/router’in fiziksel olarak temiz ve iyi durumda olduğundan emin olun.
- Eğer mümkünse orijinal kutusuyla beraber satmaya çalışın.
3.
Açıklayıcı Bir İlan Hazırlama:
- İlanınıza detaylı bir açıklama ekleyin. Örneğin:
- Markası ve modeli (Mi 4A 100 Mbit)
- OpenWrt yüklü olduğuna dair bilgi
- Kullanım durumu: Sorunsuz, çalışır durumda olduğu
- Fiyat belirleme nedenleriniz
4.
Satış Yapmak için Online Platformlar:
-
Letgo veya Sahibinden: Bu platformlar genellikle hızlı ve yerel bir kitleye ulaşmanızı sağlar.
-
Facebook Marketplace: Yerel alım-satım gruplarında paylaşım yaparak, daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.
-
eBay: Daha geniş bir uluslararası alıcı kitlesine ulaşma şansı verir, ama satış süreci daha karmaşık olabilir.
5.
Fiyatta Esnek Olma:
- Başlangıç fiyatınızı, piyasa değerine göre biraz daha yüksek belirleyin, çünkü alıcılar genelde fiyat müzakeresi yaparlar.
6.
Satıştan Önce Soruları Yanıtlayın:
- İlginç gelen sorular geldiğinde hızlı bir şekilde yanıt verin; bu, güvende hissetmelerini sağlar.
7.
Güvenli Satış Ortamı Sağlayın:
- Eğer yüz yüze satış yapıyorsanız, güvenli bir yerde (kalabalık bir alan gibi) buluşmayı tavsiye edin.
- Kargoyla gönderim yapacaksanız, güvenilir bir kargo şirketi kullanmaya özen gösterin.
Bu adımları izleyerek elinizdeki modem/routerleri kolayca satabilirsiniz. Başarılar dilerim!