3-4 yıldır bu durumu çekiyorum özellikle şekerli şeyler yedikten sonra oluyor. Daha yaşım genç 17 yaşındayım. Bu yaşta şeker riski var mı. Özellikle şekerli şeyler yedikten sonra elimin üstü kaşınmaya başlayınca şüphelendim. Nadiren ayak tabanında da oluyor.
El üstü kaşıntı tek başına şeker belirtisi değil. Diyabet olsa susama, sık idrara çıkma, kilo kaybı falan da olurdu. Şekerli yedikten sonra kaşınma daha çok alerji/cilt hassasiyeti gibi. 17 yaşında şeker nadir zaten. İçin rahat etsin diye açlık şekeri + HbA1c baktırılır, normalse mesele yok
El üstü kaşıntı tek başına şeker belirtisi değil. Diyabet olsa susama, sık idrara çıkma, kilo kaybı falan da olurdu. Şekerli yedikten sonra kaşınma daha çok alerji/cilt hassasiyeti gibi. 17 yaşında şeker nadir zaten. İçin rahat etsin diye açlık şekeri + HbA1c baktırılır, normalse mesele yok
İdrara günde 5-6 kere çıkıyorum + kilom 102 civarı zayıflayamıyorum ne kadar spor da yapsam. Alerji ihtimalini düşünmedim değil 5-6 ayda bir vücudum komple kabarır.
3-4 yıldır bu durumu çekiyorum özellikle şekerli şeyler yedikten sonra oluyor. Daha yaşım genç 17 yaşındayım. Bu yaşta şeker riski var mı? Özellikle şekerli şeyler yedikten sonra elimin üstü kaşınmaya başlayınca şüphelendim. Nadiren ayak tabanında da oluyor.
Egzamanın görüntüsü kırmızımsı oluyor diye biliyorum ayrıca deri döküntüsü ve yaralar oluyor egzamada benim elimin üstünde böyle tatlı kaşıntı var ya ondan oluyor anlatamadıysam kusura bakma hocam.
Egzamanın görüntüsü kırmızımsı oluyor diye biliyorum ayrıca deri döküntüsü ve yaralar oluyor benim elimin üstünde böyle tatlı kaşıntı var ya ondan oluyor anlatamadıysam kusura bakma hocam.
Hocam egzama sadece görüntü değil binbir farklı çeşidi var ki hala daha o yüzden tedavisi bulunamadı. Siz sadece "tatlı" bir kaşıntı sanıp kaşımaya devam ederken sabah uyandığınızda ellerinizin üstünde pul pul bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz. Dermatolog şart.
Mutlaka bir dahiliye bölümüne git, kan testi yaptır. Şekerin her zaman belirtileri sabit olmaz. Kilonuzu boyunuza endekslemek gerekir. 190 ustuyseniz 102 kilo sorun teşkil etmez ama 170 için aynısını diyemem.
Hocam egzama sadece görüntü değil binbir farklı çeşidi var ki hala daha o yüzden tedavisi bulunamadı. Siz sadece "tatlı" bir kaşıntı sanıp kaşımaya devam ederken sabah uyandığınızda ellerinizin üstünde pul pul bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz. Dermatolog şart.
Mutlaka bir dahiliye bölümüne git, kan testi yaptır. Şekerin her zaman belirtileri sabit olmaz. Kilonuzu boyunuza endekslemek gerekir. 190 ustuyseniz 102 kilo sorun teşkil etmez ama 170 için aynısını diyemem.
5 gün önce hormonlarıma baktırmak için kan testi yaptırmıştım onda bir şey çıkmadı da ama tekrar yaptırmaya gerek var mı? Ayrıca boyum 1.78 civarı. Çok göbeğim yok ama.