Omerta Silenzio

Başarılı
Makaleler
18
Yer
Aokigahara
Son düzenleyen: Moderatör:
Elvan iyidir lâkin mümkün mertebe 7 Days almaya veya evde yapmaya çalışıyorum.

7/24 sebze yiyorsunuz herhalde hocam, zira yediğimiz birçok ürünün içinde palm yagı bulunmakta.

Benim bulunmamakta. Gıda kodeksinin içinden geçilmemiş bir ülkede yaşamanın sonuçları. Zaten Türkiye'deyken de bunların ürünlerini yememeye dikkat ediyordum. Sağlıksızın abur cuburların da görece sağlıklı alternatifleri var.

7/24 sebze yiyorsunuz herhalde hocam, zira yediğimiz birçok ürünün içinde palm yagı bulunmakta.
Aslında yok, marketten aldığınız her şeyin içeriğine bakarak alırsanız palm yağını ağzınıza bile sürmezsiniz.

İçeriğinde palm yağı, glukoz-fruktoz şurubu, kimyasal koruyucular, kimyasal renklendiriciler, aroma vericiler veya MSG olan hiçbir şeyi satın almıyorum.

"Gıda Katkı Maddeleri" isimli bir uygulama da mevcut, oradan her bir katkı maddesinin sağlık riski oluşturup, oluşturmadığını görebilirsiniz.

Sağlıksızın abur cuburların da görece sağlıklı alternatifleri var.
Kesinlikle, cips bile yiyoruz biz. Türkiye'de bi' tık pahalı oluyor ancak yapacak bir şey yok. İthal atıştırmalıkları tercih ediyoruz evde.

Yerli de satın alsanız, içerik okursanız katkı maddesi yemek zorunda kalmıyorsunuz.

Palm yağı olmayan tek cips sade Lay's vardı. Son 1 yıldır sadece ayçiçek yağı kullanmak yerine 3 yağ çeşidi daha eklemişler. Artık onu da tüketmiyorum.

Lay's sade içerik (eski): Patates, ayçiçek yağı, tuz.

Diğer markalar; misir, kanola yağı, acı baharat çeşnisi [şeker, aroma verici preparatlar, tuz, acı baharat %0,4, aroma arttırıcılar (monosodyum glutamat,
disodyum inosinat, disodyum guanilat), aroma vericiler, Isil işlem aroma vericileri, renklendiriciler(paprika ekstraktı, bitkisel karbon), asit (sitrikasit)], antioksidanlar (tokoferolce zengin ekstraktaskorbik asit, biberiye ekstraktları, sitrik asit).soya, buğday ve diğer gluten içeren tahillar.
İçerebilir.