29835

Becerikli
YouTube'da gezerken bir kanala denk geldim, başkalarının ücretsiz olarak yayınladığı yamaları kendi sitesine yüklüyor ve bit. Ly üzerinden link kısaltarak üç beş kuruş para kazanmaya çalışıyor. Kanalın istatistikleri ise oldukça tuhaf; 461.216 görüntülemesi olmasına rağmen sadece 647 abonesi var. Üstelik iki hafta önce 150 abonesi varken bir anda bu sayıya ulaşmış.

208 video yüklenmiş olmasına rağmen yorumlar yok denecek kadar az. Birisi "yamaları başkasından alıyorsun" diye yazdığında yorumunu üç kere sildi. Büyük ihtimalle iki farklı hesaptan kendi videolarına yorum yazıyor, hesapların organik olmadığı çok belli. Şikayet etmeme rağmen YouTube herhangi bir bot kullanımı bulamadığını söylüyor ancak ben buna kesinlikle inanmıyorum. Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tipik bi "Link Kısaltma Paraziti". Yaptığı işin ömrü kelebek kadardır. Şişirme bot izlenmelerle YouTube Partner açamaz çünkü YouTube artık retentiona ve unique viewera bakıyo, botlar reklam tıklamaz.

Yapabileceğiniz tek şey, çalınan yamaların asıl sahibini tanıyosanız ona haber verip DMCA attırmak. YouTube spam raporunu takmaz ama DMCA gelince babasını tanımaz, kanalı o saniye kapatır. Sen raporla geç, kafaya takma, o kanal 1-2 aya kalmaz ya kapanır ya da algoritma tarafından çöp kutusuna atılır zaten.

Tipik bir "link kısaltma paraziti". Yaptığı işin ömrü kelebek kadardır. Şişirme bot izlenmelerle YouTube partner açamaz çünkü YouTube artık retentiona ve unique viewera bakıyor, botlar reklam tıklamaz.

Yapabileceğiniz tek şey, çalınan yamaların asıl sahibini tanıyosanız ona haber verip dmca attırmak. YouTube spam raporunu takmaz ama dmca gelince babasını tanımaz, kanalı o saniye kapatır. Sen raporla geç, kafaya takma, o kanal 1-2 aya kalmaz ya kapanır ya da algoritma tarafından çöp kutusuna atılır zaten.

Zaten Türkçe yama yapan kişiye söyledim dmca attım dedi yani adamında zoruna gider gitmiş kendi sitesine koyup link kisaltma yapıyor bir de yapan kişinin adını vermiyor adam zaten ücretsiz veriyor bir zahmet sitesini ve adını soyle kendin yapmış gibi göstermenin anlamı yok yani.