Türkler seçimini yaptı. 40 yaşındaki adamı emekli etmenin bedeli olmayacağını mı sanıyordunuz? Daha çok emekli, daha az maaş.
O yüzden 55 milyon dolar bir an da buhar oldu gitti.

Ülkenin enflasyon/asgari diye bir gerçeği olup paraları böyle saçmak tam bir trajikomikliktir.

Tuz kuru tabi kim ne yapsın emekliyi/vatandaşı?

Evi olan emekliye 10 bin yeter. Ulaşımı bedava zaten. Kullanacağı elektrik, suyu ve faturası 2000 gelse geriye 8000i kalır. 8000 ile 1 aylık evinin işini göreceğini düşünüyorum. Zaten emekliler kısa süreli 3-5 paraya direkt tav oluyorlar. Hiç öncesinde kendilerine neler çektirildiğini düşünmüyorlar. Ben bu ülkenin yaşlılarının en az %60'lık kesiminin mevcut hükümetten memnun olduğunu düşünüyorum.

85 yaşına kadar yaşayacağının garantisi var mı? Çok basit düz mantık olmuş.
Günümüzde var. 70-80 yaşına kadar yaşayabilmek artık hayal değil ve çok yaygın. Sadece yüz senede ortalama insan ömrü ikiye katlandı, hatta en pis ve hayat koşullarının en kötü olduğu ülkelerde dahi aynı yükseliş trendi hakim.

Yukarida detaylica anlatilmis, ekleyecek pek bir şey yok cruslanin yazdiklarina. 45 yasinda emekli edersen 85 yasina kadar da o adama bakmaya devam edersin.
EYT'liler çok şanslı. 2008'den önceki %60 aylık bağlama oranıyla gayet güzel maaşlar alabilecekler, Z kuşağına bunun yükü binecek. 2008'den sonra çalıştığınız günler için 30% bu oran.

Kabaca emekli maaşı ((Toplam kazandığınız para / çalıştığınız ay) * aylık bağlama oranı) şeklinde hesaplanır. 2008'den sonra 17000 lira sabit maaşla çalışan birisinin alacağı emekli maaşı yaklaşık 5000 lira olacaktır. Şu anki yasayla devlet 7500 lira yapıyor hepsini de o ayrı mevzu. 2008'den sonra asgari ücretle çalışan birisi maaşının ancak 30%'unu emekli olduğu zaman alabilecek.

Biz bu konuda şanssızız ama çoğumuz daha üniversiteyi yeni bitiriyor veya okuyor. Birikim ve yatırım yapabilmek için bayağı bir zamanımız var. Zaman iyi değerlendirilirse bol keseden maaş alan EYT'lilerden daha fazla imkana sahip olunabilir.

Evi olan emekliye 10 bin yeter. Ulaşımı bedava zaten. Kullanacağı elektrik, suyu ve faturası 2000 gelse geriye 8000i kalır. 8000 ile 1 aylık evinin işini göreceğini düşünüyorum. Zaten emekliler kısa süreli 3-5 paraya direkt tav oluyorlar. Hiç öncesinde kendilerine neler çektirildiğini düşünmüyorlar. Ben bu ülkenin yaşlılarının en az %60'lık kesiminin mevcut hükümetten memnun olduğunu düşünüyorum.

Evi olmayana. Olanlar zaten istisna yüzde 5'lik kısma bakıp Türkiye'de yaşayan herkes zengin der gibi. Derdi olamayanın zaten. 10 bin TL. Ve ile 2 kişi geçinmeyi deneyin. Bu kadar basitse vardır formülü sizde.

Benim dedem de normal emekli maaşı alıyor ve arada kapı takma işlerine gidiyor. Kendisi 70 yaşında ve işleyen demir paslanmaz. Fakat gün gelecek o işleri de bırakacak ki zaten genelde gitmiyor bile işe. Dayım memur olmasa dedem tek başına geçinemez çünkü arabaya gaz falan alıyor ve arada arabada sıkıntılar oluyor onlara para gidiyor. Bu ülkenin kaderi bu. Gençleri de yaşlıları da bu fakirliği çekiyor. Benim banka hesabımda 1000 lira para var arkadaşlar ve ben harcamaya çekiniyorum. Yarın bir gün lazım olursa diye.

Pasaport ve vize alıp arkadaşımın yanına gidecektim Hamburg biletleri dahil 15 bin lirayı buluyor. Pasaport da 2 yıllık, 10 falan değil. Şu an onun için bile emin değilim.

Şu an bulunan parti halkı düşünüyor mu sanıyorsunuz? Yıllarca halkımızı koyunlaştırmaya çalıştılar. Sonuç ne peki? Başarılı! Halk itiraz ediyor mu? Azınlık kesim dışında hayır. Koyunlar çobana itiraz etmediği sürece daha çok çobanın hamallığını yaparlar.

Erken seçim olmasın. Daha ben oy vereceğim durun. 2026 17 Eylül'den sonra olsun ki bende rahat rahat şu logoya çakayım. Mührü.

Öyle bir demişsinki sanki EYT'den önce emeklinin hali süperdi. Asgari ücret vs. süperdi.

Aynen hocam hatta Türkiye yüzyılı emekliler kazanacak deniliyordu. Tabii şimdi Müslüman'lık görevlerini dahi yerine getiremiyorlar.

Şimdi kim İslam'cı ben inanın anlamadım. Üstelik afganistana 5000 kurban yardımı yapıldı.

Türk milleti doyacak sonra para bolluğunda olursak yurt dışına gidecek. Daha kendi Türk veya onların deyimiyle Türkiyeli vatandaşımız, emeklimiz kurban kesemiyor.

Dosya Ekleri

• Memleket_Partisi_logo.webp
    Memleket_Partisi_logo.webp
    10 KB · Görüntüleme: 77
Evi olmayana. Olanlar zaten istisna yüzde 5'lik kısma bakıp Türkiye'de yaşayan herkes zengin der gibi. Derdi olamayanın zaten. 10 bin TL. Ve ile 2 kişi geçinmeyi deneyin. Bu kadar basitse vardır formülü sizde.
Anneannem ve dedemlerdeyim. 2 emekli maaşları var 1 tanesini bankaya yatırırken diğerini sadece harcıyorlar. Görüyoruz ki konuşuyoruz.

10-20 yıl önce: 1 maaşla 2 kişi geçindirsene
Yıl 2024: 1 maaşla 2 kişi geçindirsene