Selam. Emalatöre indirdiğimiz bir APK yüzünden PC'ye virüs bulaşır mı? Antivirüs programlarına tarattım, virüs çıkmadı. Eğer bulaştıysa da nasıl temizlerim?
Sanal ortamlarda bilgisayarınızın içinde farklı bir makine çalışır, uzaktaki bir cihazın görüntüsü ve kontrolü elinizde gibi düşünün. O makinedaki virüs bilgisayara girmez. Hadi girse bile APK dosyaları Windows'ta çalışmayacağı için sorun yaşamazsınız.
1- Android Linux çekirdeği tabanlı ve Bionic libc kütüphanesini kullanıyor. Windows NT çekirdeğini ve win32 kütüphanesini kullanıyor. Yani virüs geçemez.
2- Emülator bir sanal makine, virüsün dışarı çıkması çok zor. Neredeyse imkansız.
Selam. Emalatöre indirdiğimiz bir APK yüzünden PC'ye virüs bulaşır mı? Antivirüs programlarına tarattım, virüs çıkmadı. Eğer bulaştıysa da nasıl temizlerim?
Hocam bir kere APK Android işletim sistemine özgün bir şeydir eğer bilgisayarınıza WSA (Windows subsystem for Android) kurmadıysanız ve emulator üzerinden bu işlemi gerçekleştirdiyseniz virüs bulaşma gibi bir imkan yok.
Hocam bir kere APK Android işletim sistemine özgün bir şeydir eğer bilgisayarınıza wsa (Windows subsystem for Android) kurmadıysanız ve emulator üzerinden bu işlemi gerçekleştirdiyseniz virüs bulaşma gibi bir imkan yok.
1- Android Linux çekirdeği tabanlı ve bionic libc kütüphanesini kullanıyor. Windows NT çekirdeğini ve Win32 kütüphanesini kullanıyor. Yani virüs geçemez.
2- emülator bir sanal makine, virüsün dışarı çıkması çok zor. Neredeyse imkansız.
Çok teşekkürler hocam çok sağ olun emülatör dışı Windows işletim sistemimde herhangi bir APK çalıştırmadım ve çalıştırmanın yolunuda bilmiyorum işin doğrusu. Şu da var geçmişte sanal makinede virüs test videoları çeken insanlar sanal makinede çekiyordu anlattığınıza göre aynı mantıkla bakılabilir.
Sanal ortamlarda bilgisayarınızın içinde farklı bir makine çalışır, uzaktaki bir cihazın görüntüsü ve kontrolü elinizde gibi düşünün. O makinedaki virüs bilgisayara girmez. Hadi girse bile APK dosyaları Windows'ta çalışmayacağı için sorun yaşamazsınız.