Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sanal ortamlarda bilgisayarınızın içinde farklı bir makine çalışır, uzaktaki bir cihazın görüntüsü ve kontrolü elinizde gibi düşünün. O makinedaki virüs bilgisayara girmez. Hadi girse bile APK dosyaları Windows'ta çalışmayacağı için sorun yaşamazsınız.
1- Android Linux çekirdeği tabanlı ve Bionic libc kütüphanesini kullanıyor. Windows NT çekirdeğini ve win32 kütüphanesini kullanıyor. Yani virüs geçemez.
2- Emülator bir sanal makine, virüsün dışarı çıkması çok zor. Neredeyse imkansız.
2- Emülator bir sanal makine, virüsün dışarı çıkması çok zor. Neredeyse imkansız.
Black Plague
Uzman
Selam. Emalatöre indirdiğimiz bir APK yüzünden PC'ye virüs bulaşır mı? Antivirüs programlarına tarattım, virüs çıkmadı. Eğer bulaştıysa da nasıl temizlerim?
Hocam bir kere APK Android işletim sistemine özgün bir şeydir eğer bilgisayarınıza WSA (Windows subsystem for Android) kurmadıysanız ve emulator üzerinden bu işlemi gerçekleştirdiyseniz virüs bulaşma gibi bir imkan yok.
jager
Becerikli
Hocam bir kere APK Android işletim sistemine özgün bir şeydir eğer bilgisayarınıza wsa (Windows subsystem for Android) kurmadıysanız ve emulator üzerinden bu işlemi gerçekleştirdiyseniz virüs bulaşma gibi bir imkan yok.
1- Android Linux çekirdeği tabanlı ve bionic libc kütüphanesini kullanıyor. Windows NT çekirdeğini ve Win32 kütüphanesini kullanıyor. Yani virüs geçemez.
2- emülator bir sanal makine, virüsün dışarı çıkması çok zor. Neredeyse imkansız.
Dostlar tüm yorumlar için teşekkür ederim emülatör içinden VirusTotal ile yaptığım sonuçlar şöyle.
X formuda bir arkadaşta şu cevabı vermiş doğru mu cevap: Emulatör dosyaları bilgisayara kaydeder o yüzden bulaşabilir.
Malwarebytes indirip tarayın.
Dosya Ekleri
Black Plague
Uzman
Dostlar tüm yorumlar için teşekkür ederim emülatör içinden VirusTotal ile yaptığım sonuçlar şöyle.
X formuda bir arkadaşta şu cevabı vermiş doğru mu cevap: Emulatör dosyaları bilgisayara kaydeder o yüzden bulaşabilir.
APK paketinin içindeki virüs Windows'a WSA kurulmadığı sürece Windows'ta çalışması imkansız.
Aynı zamanda 3'ü dandik antivirüslerden.
jager
Becerikli
APK paketinin içindeki virüs Windows'a wsa kurulmadığı sürece Windows'ta çalışması imkansız.
Çok teşekkürler hocam çok sağ olun emülatör dışı Windows işletim sistemimde herhangi bir APK çalıştırmadım ve çalıştırmanın yolunuda bilmiyorum işin doğrusu. Şu da var geçmişte sanal makinede virüs test videoları çeken insanlar sanal makinede çekiyordu anlattığınıza göre aynı mantıkla bakılabilir.
APK paketinin içindeki virüs Windows'a wsa kurulmadığı sürece Windows'ta çalışması imkansız.
Hocam bunu bilmiyordum vallahi sağ olun bir öneriniz var mı peki Malwarebytes dışında.
spre0nix
Becerikli
Sanal ortamlarda bilgisayarınızın içinde farklı bir makine çalışır, uzaktaki bir cihazın görüntüsü ve kontrolü elinizde gibi düşünün. O makinedaki virüs bilgisayara girmez. Hadi girse bile APK dosyaları Windows'ta çalışmayacağı için sorun yaşamazsınız.
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-