Selam arkadaşlar. Biraz araştırdım ama mobilde en az pil kullanan tarayıcı konusunda sağlam bilgiler bulamadım. Sizce nedir?
Cromite ve Soul kullanıyorum ben. Via'dan geçiş yaptım. Soul Browser bildiğin mobil Zen. Aşırı iyi kişiselleştirme özellikleri var. Tarayıcının her yanını değişebiliyorsun. Çok fazla kişiselleştirme olduğu için az pil kullanmıyordur ama.Test etmedim. Ama ben Soul Browser kullanıyorum.
![]()
Chromium ve içerisinde AdGuard, Easylist faydalı filtreleri var. Açılır pencere engelleme ayarı da iyi çalışıyor. Genelde anime falan izlerken de video oynatıcısı çok işime yarıyor. Açılır pencere ve reklam da bu anime sitelerinin rezilliğini örtüyor. Sadece ayarları biraz değiştirmeniz gerekebilir. Vivaldi'nin telefon versiyonu dersem yanlış olmaz. Çok fazla ayar sunuyor. İsimlendirmelerdeki hatalar ve karmaşadan dolayı biraz yorucu olabiliyor.
Soul Browser dışında Via ve Stargon tarayıcılarını da denedim. Soul benzer özellikleri var. Ama arayüz, detaylı ayar ve güncelleme aralığından dolayı sıralamam şu şekilde Soul Browser > Stargon > Via.
![]()
Stargon Tarayıcı - Google Play'de Uygulamalar
Gesture, reklam engelleme, özel yazı tipleri ve gece modu ile hızlı tarayıcı.play.google.com
![]()
Via Tarayıcı – Hızlı & Kolay - Google Play'de Uygulamalar
Hızlı daha az veriyle kolay tarayıcı! Güvenli & gizli!play.google.com
Chromium olduğundan Firefox kadar pil tükettiğini sanmıyorum. Çok ayarı olması da pil tüketimini artıracak bir etken değil. Tam tersi arayüzü vb. daha sade, gereksiz ayarlar yok ve reklam vb. engellemesi iyi olduğundan sitelerin harcadığı kaynak tüketimini de azaltıyor.Cromite ve Soul kullanıyorum ben. Via'dan geçiş yaptım. Soul Browser bildiğin mobil Zen. Aşırı iyi kişiselleştirme özellikleri var. Tarayıcının her yanını değişebiliyorsun. Çok fazla kişiselleştirme olduğu için az pil kullanmıyordur ama.