En az RAM kullanan tarayıcı hangisidir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cobra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 499
Thorium tek kişinin bakımını üstlendiği aylarca güncelleme almayan bir tarayıcı. Lütfen önermeyin başka insanlara.
Konu başlığında en az ram kullanan tarayıcı diye görüyorum , en güvenlisini değil. Burda önermem konusunda bir yanlış yok bana en güvenli tarayıcı öner deseydi başka tarayıcı önerirdim. Ayrıca açık kaynak kodlu Floc path kullanmıyor bilgilerini kimseye göndermez almaz. Tek kişilik geliştirmeye de katılmıyorum, Tek kişi açmış olabilir ama takip eden çok insan var. Bir sıkıntı çıktı mı düzeltiyor. günceleme az aldığı doğrudur. Çünkü şişirilmiş bir tarayıcı değil gerek duyulduğunda yapılıyor. Ayrıca son olarak demek istediğim tek kişilerin yaptığı şeyleri lekelemeyi bırakın artık, büyük şirketlerin o büyük havuzunda yüzmeyi bırakın başka insanlara da şans vermek gerekir. Bu mantığınızı çevirmezseniz bu dünyada başarılı ama imkanı az olan geliştiricileri yakarsınız bu kadar önyargılı olmayın. Github sayfasına girin ve özelliklerine bakın o özellikleri kullanan bir tana daha tarayıcı daha çıkmadı.

Hocam veri toplayıp toplamamasından ziyade bu tarayıcı 8 ay boyunca güncelleme almadığı oluyor. Bakın 126'dan 130'a 8 ay sürdü güncelleme alması. Bir sürü güvenlik açığı var bunların içinde kritik olanları da var. Bakın 75 güvenlik açığı olan bir tarayıcı kullanımı tavsiye edilmemeli bence. Son güncellemeden önce 150+ güvenlik açığı vardı. Mesela şuraya bakarsanız koda katkı da bulunan çoğunlukla(%99) tek kişinin olduğunu görebilirsiniz. Web tarayıcısı geliştirmek öyle basit iş değil. Çevrimdışı çalışan bir uygulama olur, açık kaynaklı olur destek veririm ancak günümüzün büyük çoğunluğunu web tarayıcılarında geçiriyorsak tek kişinin yaptığı işe güvenmem kimseye de güvenmesini tavsiye etmem.

Dosya Ekleri

• 1748608870718.webp
    42,7 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Hocam amacım güvenlik olsa gider google.chrome kullanırdım. Bu konu tartışılıcak bir konu değil ben güç severim, kendi güvenliğimi de kendim sağlarım, direk tarayıcı indirip kullanan bir yapım yok, AVX512 derlemek, bir tarayıcı yapmak bile saatlerimi alıyor. Konu da düşük RAM kullanan tarayıcı önerin dediler. Ben de Thorium önerdim, düşük RAM' mi ? evet, benden ne istenilirse ben onu öneririm. Ben güvenliğin kendisine bile karşıyım 10 yıldır hiçbir PC'mde antivirüs dahi kullanmadım. Güvenlik senin bilincinde biten bir şey, gerekirse 10 tane antivirüs kullan, bilinçsiz isen patlarsın.

Dediğim gibi benden ne isterlerse onu öneririm bu tartışılıcak ya da bu tarayıcı önerilicek bir tarayıcı değil demek doğru bir cümle yapısı değil. Thorium hızlı değil yüksek RAM kullanır diyen biri varsa; araştırmadan, görmeden, amacı ne olduğunu bilmeyen biridir. Güvenli mi tartışılır. Patlar mı ? patlayabilir evet, bütün programlarda da patlayabilir. Diğer tarayıcılara oranla güvenlik konusunda daha geri planda olduğu doğru, ama bu düşük RAM kullandığını , hızlı olamadığını göstermez.

Son düzenleme:
Bu olayın antivirüs kullanmakla ilgisi yok ki. Nereye girdiğini ve ne indirdiğini biliyorsan zaten evet pek gerek yok ancak tarayıcı olayı öyle değil. Tek başına Google tarafından chromium motoruna gelen güvenlik güncellemelerini tarayıcıya yamalayabiliyor musun? Eminim yapamıyorsundur. Böyle bir yeteneğin varsa google'a mail at işe alsınlar seni. Üstelik ram ram diyorsun da çok fazla fark yok. Chrome ile arasında 50 mb fark ediyor, Brave ile neredeyse aynı. Eğer 2 gb ramli bir pc kullanmıyorsan sırf 50 mb için bunca güvenlik riskine değmez. Bak yeni bulunmuş bir sıfır gün açığı var bunu kullandığın tarayıcıyı geliştiren şahıs düzeltti mi acaba bir sorgula.

Güncel tarayıcıların çoğu ya Chromium tabanlı ya Firefox. Aralarında dişe dokunur farklar göreceğini sanmıyorum. Ayarları kurcalarsan hepsi üç aşağı beş yukarı aynı kapıya çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…