yusufumm07

Üstün
Bence en güzeli Bug şampiyonu olsa da Assassin's Creed Unity, en iyi parkur mekaniğine sahip.

Assassin's Creed Valhalla uzuv kapması iyi

Assassin's Creed Syndicate dönemi iyi yansıtıyor

Son düzenleme:
Ne açıdan "en iyi" olduğuna göre değişir belki ama benim için hikaye olarak en iyisi Ezio üçlemesi, parkur olarak Unity ve atmosfer olarakta Black Flag diyebilirim.

AC2 ve Brotherhood. Kesinlikle halen oynanabilir olduklarını düşünüyorum. Özel zırh için yapılan görevlerdeki kamera açıları hariç kanser olacağınızı sanmıyorum.

Üçüncü konusunda bir fikrim yok. Şu aralar AC Shadows oynuyorum ama bitiremeyecek kadar sıkmaya başladı. Origins, Odyssey ve Vallhalla'yı oynamadım. Unity ucundan bakmıştım. Black Flag sarmamıştı. Eski serilerden en son Rogue bitirmiştim. AC2, Brotherhood ve Revelations 2-3'den fazla kere tekrar bitirmişimdir. Revelations'u ama çok sevmiyorum. AC3'ü de iki kere bitirdim. Onu da hem başarım hem de Remastered sürümünü oynadım.

Son çıkan Shadows'da tırmanılacak veya parkur yapılacak alan bile yok. Ama bir kanca övüyorlar, içerik üreticileri falan ezbere övmeye çok alışmış sanırsın inanılmaz değişiyor. Oysa özel kulelere tırmanacak alan olmadığından tercih etmişler. En azından oynadıklarım arasında en keyifsiz tırmanması olan Shadows. Tekrar hatırlatayım tırmanacak alan falan yok. Japonya'da izlediğim animelerde anlatılan şeytan vb. temaları gibi aşırı sıkıcı. Evet, nizami ve takıntılı manyaklar. Ama gerçekten bunun hiçbir çekiciliği yok. Spesifik olarak o ülkeyi araştıran bir manyak değilsen, herhalde AC oyunları arasında en ilgi çekmeyen tarihe sahip oyun olabilir. At ile bir yerden bir yere gidiyorsun, insanlar sıkıldığından başta olmayan otomatik takibi bile eklediler. Dağlara tırmanma vb. yapmadıklarından(gerçekci olsun diye kayıp kayıp duruyorsun), bu yüzden de zaten yerleşim alanları yok dümdüz yoldan gidiyorsun. Yan görev yapacağım diye zırt pırt shinobi vb. kesiyor veya dua ediyorsun. Oyun temposu bozuk bir shooter gibi.

Arada kadın karakterli galiba PSP oyunu olan ama AC3 Remastered ile gelen oyunu da oynamıştım. İngiltere'de geçen oyuna hiç bakmadım. Genel olarak seri ilerledikçe bolca gereksiz içerik ile dolduğunu söyleyen çok vardı. Shadows ile bunu anlamış oldum kısaca.

AC'nin kötüleştiği yer de aslında Far Cry 5'de denediklerini gördüğüm oyunu hızlandırmaya yarayan eşyalardı. Başta bunu oyun medyası oynayarak da yapıyorsun diye savunuyordu. Ama işte oyun bunları almaya itecek şekilde tasarlanıyordu. Bu da genel oyun kalitesini çok düşürüyor ve sıkıcı yapmaya başlıyordu. Aynı yıllar önce 2007-2015 popüler olduğu dönemlerde oynadığımı MMOFPS ve MMORPG'lerden farkı yoktu. Bu çağı Steam yok yerelde en azından yok etti. Ubisoft tam tersi para için bu sistemleri denemeye başladı, halen de deniyor. Tencent ile iş birlikteliklerinden çıkacak oyunlar ya gacha ya da bu tarz para harcatmaya yönelik dizaynı olan ortalama oyunlar olacaktır.