Eğer gerçekten E2EE olsaydı, Proton sunucu tarafında hiçbir şey işleyemezdi. Büyük ihtimalle cihazındaki geçmişin şifreli tutulduğunu ama model isteklerinin yine Proton’un altyapısında işlendiğini kastediyorlar. Aksi taktirde encrypt edilmiş bir veriyi sunucuda işlemeniz mümkün değil.

Ayrıca Isviçre kanunları buna nasıl izin veriyor bilmiyorum ama no logs sözü de tamamen deli saçması, kendi sistemlerini ayakta tutmak için minimal düzeyde de olsa metadata tutmak zorundalar (örneğin kötüye kullanım tespiti, hata ayıklama). Bunun haricinde doğruysa mahkeme kararı gelse bile sunucu tarafında verin yok (metadata hariç) demektir dolayısıyla isteseler bile kimseyle paylaşamazlar.

AI konusunda gizlilik sağlamanın tek yolu hala local yapay zeka kullanmaktan öteye geçemiyor maalesef. Ancak online olarak en güvenlilerinden birisi Lumo diyebiliriz.

Şifrelenmiş veriyi çıktıyı vermek için nasıl kullanıyorlar sistem tam olarak nasıl işliyor merak ettiğim bir konu.

Biraz ticari bir amaç taşıyor gibi geliyor bana ama zaman gösterecek.

Şifrelenmiş veriyi çıktıyı vermek için nasıl kullanıyorlar sistem tam olarak nasıl işliyor merak ettiğim bir konu.

Biraz ticari bir amaç taşıyor gibi geliyor bana ama zaman gösterecek.
Hocam özel bir şifreleme yöntemi kullanıyorlar merakınız var ise detaylara girebilirsiniz.