En hızlı şiir ezberleme yöntemi nedir?

duranforreal

Üstün
İyi günler forum,

Edebiyatçı şiir verdi, konuşma sınavı olarak geçecekmiş. 5 dörtlüklü şiir seçtim ben de seçe seçe. Neyse, tamamını ezberleyene 100 girecekmiş direkt. Kağıttan okuyana da 85 üstünden puanlayacakmış. En kötüsü de fon müziği açacakmışız.

Neyse, ben bunu nasıl ezberlerim en kolay şekilde?

Hocam ilk kıtayı okuyun sonra aklınızdan okumaya çalışın sonra tekrar aynı kıtayı kağıttan okuyun sonra tekrar kendiniz okumaya çalışın ezberleyene kadar tüm kıtaları okuyun. Bir kıtayı ezberledikten sonra diğerine geçin ama yeni geçtiğiniz kıtayı okurken ezberlediğiniz ile birlikte okuyun. Ben hep böyle yapıyorum.

Bizde 0 giriyordu ezberlemeyene bile bile ezberlememiş ama öyle güzel okumuştum ki 90 vermişti. Bu kadar sürede ezberlesen bile sağlıklı olmaz. Nasıl okuman gerektiğine çalış 85 al, pek yok zaten. Ben fon müziğini kendi isteğimle açmıştım, benden önce okuyan, en utangaç olanlar bile müzikle okumak istemişti. Utanacak bir şey yok.

Sınıfta y.... çok fazla ama utanmam heralde.

Ritimle ezberlemek daha rahat olur.

Bizde dün kurtulduk bu çileden. Neyse en hızlısını bilemem ama ben ilk kıtayı yarım yamalak ezberler sonra hemen diğer kıtaya geçerdim. Bu kıtayıda yarım yamalak ezberledikten sonra bu sefer sonuncu kıtayı düzgün ezberlerdim. Sizin dörtlük sayısı biraz daha fazlaysa sona gelene kadar bunu yapın. Sonra en baştan bakarak okuyun. Yarım yamalak olanlar buradan tamamlanacak. Biraz kafanıza oturduktan sonra. Ezberden okumaya çalışın. Bi' süre sonra durduk yere aklınıza gelecek ve istemeden okumaya başlayacaksınız. Bu aşamaya gelirseniz tebrikler hazırsınız

Bu arada hangi şiir size denk geldi merak ettim. Bana Giden Gençliğe gelmisti. Bu şekilde yaparak tam puan aldım

Şiiri az önce okudum Hoca iyiydi dedi iyi bi not vermiştir umarım ilgilenenlere teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…