En iyi banka kartı hangisi?

megatronn

Üstün
Merhaba.

Bugün 18 yaşıma girdim. Papara kapandığından beri kartsızım. Papara'yı çok beğeniyordum; hem cashback olayı çok güzeldi hem de uygulama arayüzünü çok beğeniyordum. Şimdi kendime bir banka kartı çıkaracağım ama hiçbir fikrim yok. Bana uygulama arayüzü güzel ve cashback gibi avantajları olan bir kart önerir misiniz? Babam Ziraat çıkar diyor, arkadaşlarım da Paraf çok güzel, Paraf çıkar diyor ama çok kararsız kaldım.

Ziraat beş para etmez. Paraf olabilir. Banka kartlarının hiçbir avantajı olmuyor zaten, tüm mesele kredi kartlarında. Onda da maximum, world, bonus gibi kartlar taksit seçenekleri ve geçerli olduğu siteler bakımından avantajlılar.

Hocam, ben nakit taşımayı sevmiyorum. Bütün paramı kartıma atıp onunla harcama yapacağım. Taksitle falan işim yok şimdilik. Paraf çıkartayım mı sizce?

Ziraat hariç hepsi iyidir.

Hocam, ziraat neden bu kadar sevilmiyor? Babam ziraat kullanıyor ve ziraat çıkar, diğerlerine göre daha iyi diyor ama ben de araştırdım, ama kimse ziraat önermiyor babam dışında.

Hocam, ben nakit taşımayı sevmiyorum. Bütün paramı kartıma atıp onunla harcama yapacağım. Taksitle falan işim yok şimdilik. Paraf çıkartayım mı sizce?

Çıkart, dene. Paraf iyi diye biliyorum. VakıfBank'ın uygulaması da çok pratik, üstelik para gönderirken hangi banka olursa olsun 1 kuruş kesinti yapmıyor. Ona da bir bak bence.

Hocam, ziraat neden bu kadar sevilmiyor? Babam ziraat kullanıyor ve ziraat çıkar, diğerlerine göre daha iyi diyor ama ben de araştırdım ama kimse ziraat önermiyor babam dışında.

Sevilecek bir yanı yok boş ver ziraati sen. Eski / kullanışsız arayüz, kendi hesabına bile para atarken kesinti yapması vs. bir artısı yok yani, boş ver.

2. hesap icin Halkbank kullanan biri olarak onermiyorum acikcasi dostum. Migros Jet kasalarda kartim sacma sekilde red yiyor, diger bankalardaki kartlarim red yemiyor. Kart her turlu harcamaya acik, icinde de tonarlarca para var. Calisanlara sordugumda da Halkbank ile kasalarinda bu sorunlari yasadiklarini soylediler.

Bunun disinda uygulamasini da basarisiz buluyorum. Hesaba para geldigine yonelik bildirimleri daha birkac ay once eklediler, ya da bana yeni geldi, bilemiyorum. Kredi kartinda iade olunca veya para yatirip limit ustunde kullandiginizda da eksi borc var olarak gosteriyor, insanin kafasi karisiyor. Sahsen arayuzunu de sevmiyorum, IBAN bilgisine ulasabilmek gibi basit seyler bile menulerin icine bogulmus sekilde. IBAN bilgisi uygulamaya girince tek tikla ulasilabilmesi gereken bir sey olmali, Ziraat'de bile oyle.

Paraf'in gordugum avantaji belli basli sitelerde taksit avantaji saglamasi, o avantaji da banka kartini kullanan biri olarak hissetmeyeceksiniz.

18 yasima geri donseydim ve sizin yerinizde olsaydim herhalde Is Bankasi Maximum'dan veya Enpara'dan kart cikartirdim.

Kredi kartı olmadıktan sonra çok fark etmez ama Garanti Paracard ve Maximum Genç bankamatik güzeldir, cashback olarak. EFT havale ücretsiz olsun dersen Albaraka/Kuveyt/Enpara'dan birisi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…