Apple'ın artık tek iyi olduğu nokta optimize denilebilinir. Hakkını vermek lazım, gayet iyi optimize yapıyorlar.
Çünkü yazılımını da donanımını da kendisi yapıyor. Haliyle yüksek uyumluluk ve verimlilik oluyor. (Donanım derken ekran vs değil de güç veren donanımdan bahsediyorum, işlemci, modem vs gibi.)

S25 nerede hocam :D? Hani o en iyisi olan (!)

Şimdi fark ettim benim 15 Pro modelini üvey evlat etmiş adamlar. Listeye koymamışlar :D.

Çünkü yazılımını da donanımını da kendisi yapıyor. Haliyle yüksek uyumluluk ve verimlilik oluyor. (Donanım derken ekran vs değil de güç veren donanımdan bahsediyorum, işlemci, modem vs gibi.)

Daha ilk defa iPhone 16e'de kendi modemlerini kullandılar. Onun dışında Snapdragondan çıkma modemler.

Gsmarena'nin listesi. Sadece ulkemizde satilan modelleri listeye aldim.

1. iPhone 16 Plus - 18:49h
  2. Realme GT 7 Pro - 17:31h
  3. iPhone 16 Pro Max - 17:18h
  4. Red magic 10 Pro - 17:13h
  5. Oppo Reno13 Pro - 16:42h
  6. Nothing Phone (2a) Plus - 16:34h
  7. iPhone 15 Plus - 16:33h
  8. Xiaomi 15 - 16:28h
  9. Xiaomi 15 Ultra - 16:13h
  10. Vivo V50 - 16:09h

Listeyi Apple çalışanımı hazırladı?

Cihazlari arastirirsan hepsinin de batarya omrununun cogu Android'den daha iyi gittigini ogrenebilirsin.
Hocam anlamadığın şey şu, bu testler için bir standart yok. Benim buraya attığım test bambaşka sonuçlar veriyor mesela. Gsmarena yaptı bu en iyisidir başlığı yanıltıcı. Mesela şu YouTube videosunda en iyi telefon Vivo x200 pro olduğu goruluyor. S25 ultra ile 16 pro Max neredeyse aynı sürede bitiyor şarjı. Apple tarafından ısmarlama bir test olduğu bariz belli.

Veya şurada biraz daha eski bir testte goruldugu üzere s24 ultranin bütün Apple modellerinden daha uzun pil ömrü sunduğu bir test var.

Hocam anlamadığın şey şu, bu testler için bir standart yok. Benim buraya attığım test bambaşka sonuçlar veriyor mesela. Gsmarena yaptı bu en iyisidir başlığı yanıltıcı. Mesela şu YouTube videosunda en iyi telefon Vivo x200 pro olduğu goruluyor. S25 ultra ile 16 pro Max neredeyse aynı sürede bitiyor şarjı. Apple tarafından ısmarlama bir test olduğu bariz belli.

Veya şurada biraz daha eski bir testte goruldugu üzere s24 ultranin bütün Apple modellerinden daha uzun pil ömrü sunduğu bir test var.

Usttekine bir sey diyemem ama alttaki eleman scam video cekiyor. Ona inanma.

Tamam hadi alttakini boş ver üstteki video da Samsung ile Apple arasında 4 5 dk fark var. Verdiğin listeye bakıyorum 1 tane Samsung yok. Bu mantıklı geliyor mu?
O videoda cogunlukla stress testi uygulanmis cihazlara. Benim attigim listede gunluk kullanimda test ediyorlar cihazlari. One UI 7 bostayken acayip sarj yiyor. O yuzden o videodaki testle ayni degil benim siraladigim liste.

O videoda cogunlukla stress testi uygulanmis cihazlara. Benim attigim listede gunluk kullanimda test ediyorlar cihazlari. One UI 7 bostayken acayip sarj yiyor. O yuzden o videodaki testle ayni degil benim siraladigim liste.
Ne kadar fark edecek? O listeye 1 tane bile samsung koymamaları ne amaçla hazırlandığını açıkça belli ediyor. :) Önceki verdiğim linke bakarsan orada da günlük kullanımda da çok fark olmadığını görürsün.