Acı olacak fakat okumayın daha iyi bu bölümlerden birisini okuyacağınıza. Dört yıl vakit kaybı.

Daha karar vermedim hocam, 11. sınıfa yeni geçtim.

Tercih yapıyorsunuz sandım. Malum sonuçlar yeni açıklandı.

Alternatif dillerdense İngilizceyi tercih etmeye çalışın. Kötü sıralama gelirse sinolojiden başlayıp sırasıyla yazarsınız zaten. Koskoca 2 yılınız var daha çok şey değişir.

Tercih yapıyorsunuz sandım. Malum sonuçlar yeni açıklandı.

Alternatif dillerdense İngilizceyi tercih etmeye çalışın. Kötü sıralama gelirse sinolojiden başlayıp sırasıyla yazarsınız zaten. Koskoca 2 yılınız var daha çok şey değişir.

Hocam herkesin seçtiği ve bildiği İngilizce yerine daha az bilinen dilleri okumam gerekmez mi? Bir de zaten baktım sınava girdikten sonra da muhtemelen bunlardan birini seçeceğim. Dil bölümlerine baktım ve bunları seçtim, tabii bunlardan daha karlı ve mantıklı bölümler varsa onları seçerim. Ama onlar genelde Çince gibi çok zor ve öğrenmek istemediğim Uzak Doğu dilleri oluyorlar.

Acı olacak fakat okumayın daha iyi bu bölümlerden birisini okuyacağınıza. Dört yıl vakit kaybı.

Bir de hiç yoktan italyan ve fransız edebiyatı okusam host olamaz mıyım zaten.

Hocam herkesin seçtiği ve bildiği İngilizce yerine daha az bilinen dilleri okumam gerekmez mi? Bir de zaten baktım sınava girdikten sonra da muhtemelen bunlardan birini seçeceğim. Dil bölümlerine baktım ve bunları seçtim, tabii bunlardan daha karlı ve mantıklı bölümler varsa onları seçerim. Ama onlar genelde Çince gibi çok zor ve öğrenmek istemediğim Uzak Doğu dilleri oluyorlar.

Az bilinen dilleri öğrenip ne olmayı planlıyosun? Devlete girsen ataması yok, özel kursa girsen senin gibi binlercesi... Planın nedir?

Bir de hiç yoktan İtalyan ve fransız edebiyatı okusam host olamaz mıyım zaten.

Host olmanız için az bilinen dilleri okumanıza gerek yok.

Bir de hiç yoktan italyan ve fransız edebiyatı okusam host olamaz mıyım zaten.
Host olmanız için İngilizce yeter diğer dillere gerek yok ama orada tek kriter dil değil. Kişinin fiziksel özellikleri de önemli boy, pos, kilo vb. Örneğin ben yüzümde motosiklet kazasından kalma yara olduğu için host olamam. Az bilinen dillerden kastın Fransızca ve İtalyanca ise okuman hiçbir işe yaramaz çünkü avrupa dillerini okumaya gerek yok neredeyse hepsi İngilizce konuşabiliyor ama uzak doğu dilleri veya Rusça okursanız bu dediğim geçerli değil.