Aynı kombinasyon RDR2'de 5600 ortalama 10-15 FPS daha önde. Diğer oyunlarda da benzer sonuçlar var. Bazı oyunlarda ise ciddi farklar var. FPS sıkıntınız varsa yükseltebilirsiniz.

Aynı kombinasyon RDR2'de 5600 ortalama 10-15 FPS daha önde. Diğer oyunlarda da benzer sonuçlar var. Bazı oyunlarda ise ciddi farklar var. FPS sıkıntınız varsa yükseltebilirsiniz.
İleride ekran kartını da yükseltmek isterseniz 7600 önerebilirim darboğaz olur mu tam bilmiyorum. Ama ileriye dönük bir seçim olmuş olur.

İleride ekran kartını da yükseltmek isterseniz 7600 önerebilirim darboğaz olur mu tam bilmiyorum. Ama ileriye dönük bir seçim olmuş olur.
Hocam AM5'e geçmem şu an için pek mümkün durmuyor yine de teşekkür ederim.

5500 ile 5600 arasında rekabetçi oyunlar hariç (CS, Valorant, PUBG vs.) Ağır hikayeli oyunlarda çok fark var mı geçmeye değer mi? veya ne önerirsiniz F/P?
5500'den 5600'e geçmenin size çok büyük bir getirisi olmaz. AM4'de oyun için upgrade yapılacaksa 5700X3D almak mantıklı olacaktır.

Yani competitive ve 1080p oynanacaksa tamam ama bunun dışında fark az. 2k-4kda Core Ultra alınır keyfe bakılır 8000-9000 mhz ramlere.
4k'da bile core ultra 285k ile 9800x3d arasında minimum %6 fark oluyor. 4k'da oynayan kişi zaten en üst seviyede oynamak isteyeceği için core ultra 285k tercih edilir mi hiç sanmıyorum.

4k'da bile core ultra 285k ile 9800x3d arasında minimum %6 fark oluyor. 4k'da oynayan kişi zaten en üst seviyede oynamak isteyeceği için core ultra 285k tercih edilir mi hiç sanmıyorum.
%6 fark nadiren oluyor. 2-3 fps için 8 çekirdekli işlemciye Türkiye şartlarında 25-27k verilmez. x3D iyi iyi de bu para da verilmez. Ayrıca medyanın bastığı Intel düşmanlığına hiç gerek yok. Render, çoklu çekirdek, NPU, Intel Quick Sync Video ve render'da önde. Ben 8 çekirdekli bir işlemciye 25K vermem.

AMD kullanıcısı olarak diyorum ki AMD öncelikle şu RAM işini bir ciddi manada çözsün. Halen 6000 - 6400 MHz' de ve çok da düşük olmayan zamanlamalarda çalışıyor.

1080P dışında X3D'lerin çok ta büyük bir avantajı yok. Fiyat olarak da 8 çekirdekli bir işlemcinin bu kadar pahalı olması mantıklı değil. Üst seviye bir sistem toplayacak olsam AMD yerine Intel toplardım. Çok daha hızlı RAM'ler ve daha düşük gecikmelerle keyfime bakardım.

Son düzenleyen: Moderatör: