@WebSmith, konuda böyle bir talep göremedim. Şayet ileri düzey privacy talebi varsa buna göre sunucuda önlemlerini alır, kompleks bir tünel ağı kurar. Bu süreci bizzat kendisi yönettiği için üçüncü taraf hizmet sağlayıcılara kıyasla daha sağlam olur ki onlar bile bununla uğraşmazlar. Maliyet konusunda ise farklı düşünüyorum, ücretli VPN hizmeti almak yerine bir cloud server kiralamak çoğu durumda aynı masrafı tutar ama ikincisi çok daha işlevsel ve modülerdir, istediğinizi kurar, yükler, yapılandırırsınız.
Detaylar
Kim cevapladı?Kompleks bir tünel ağından bahsettiğin şey ne dostum? Bu bir. İkincisi ise; her halükarda tek bir IP adresini düzenli olarak kullanacak tek bir kişi olacak. Bu, hedefli reklam gibi şeyleri tetikler. Bir diğer konu ise kendi VPN sunucunda yalnızca tek bir IP adresi olacak; normal bir VPN’de ise 45-50 tane ülke ve onların içinde de bir sürü IP adresi olacak. Ayrıca yapman gereken bir şey de olmayacak.@WebSmith, konuda böyle bir talep göremedim. Şayet ileri düzey privacy talebi varsa buna göre sunucuda önlemlerini alır, kompleks bir tünel ağı kurar. Bu süreci bizzat kendisi yönettiği için üçüncü taraf hizmet sağlayıcılara kıyasla daha sağlam olur ki onlar bile bununla uğraşmazlar. Maliyet konusunda ise farklı düşünüyorum, ücretli VPN hizmeti almak yerine bir cloud server kiralamak çoğu durumda aynı masrafı tutar ama ikincisi çok daha işlevsel ve modülerdir, istediğinizi kurar, yükler, yapılandırırsınız.
Ayrıca sunucunun düzgün bir şekilde korunmadığı ve kötü niyetli bir kişinin sunucuya bir şekilde erişim sağlayıp yasadışı bir şeyler yapabileceği riski var. Bu durumda ne yapacaksın? Kişisel bulut VPN mantıklı bir şey değil. Kişisel bulut mail yapılabilir, ona bir şey demiyorum ama VPN konusunda yapılmamalı.
- Makaleler
- 6
Kaspersky VPN önerenler ne diye öneriyorlar acaba? Bir kere adamlar ne idüğü belirsiz bir şirketin altyapısını kullanıyor. Hem Kaspersky'nin veri işleme politikalarına, hem de o ne idüğü belirsiz şirketin veri işleme politikalarına maruz kalıyorsunuz. Aynı anda iki şirket. Kaspersky VPN iyi falan değil, Kaspersky üyeliği almışsındır; yanında vermiştir, kullan ancak piyasadaki en iyi VPN olmayı bırak en iyilerden bile olamaz.
NqrkOz
Yetkin
- Makaleler
- 6
Mullvad VPN en iyisidir bunun tartışması olamaz ama "port forwarding" kaldırdıkları için yani p2p sıklıkla kullanan için büyük bir problem aynı zamanda Torrent ağını kullanan için indirme ve özellikle yüklemede hızı çok yavaşlatıyor hatta kullanılamaz hale bile getirebiliyor, bunun yüzünden eğer ben sıkça Torrent üzerinden bir şeyler indiriyorum benim birincil amacım Torrent ağı için derseniz ikinci alternatif olarak ProtonVPN işinizi görür ama derseniz ki benim için p2p önemli değil ben Torrent kullanmıyorum gizlilik ve anonimlik ve log vs. tutmasın derseniz Mullvad VPN.
Rusya hükümetiyle anlaşıp kuruluyken GoodbyeDPI'ı engelleyen bir şirketin VPN'ini kullanmak ne kadar mantıklı bunu da sormak gerekiyor.
Kaspersky VPN önerenler ne diye öneriyorlar acaba? Bir kere adamlar ne idiği belirsiz bir şirketin altyapısını kullanıyor. Hem Kaspersky'nin veri işleme politikalarına, hem de o ne idiği belirsiz şirketin veri işleme politikalarına maruz kalıyorsunuz. Aynı anda iki şirket. Kaspersky VPN iyi falan değil, Kaspersky üyeliği almışsındır; yanında vermiştir, kullan ancak piyasadaki en iyi VPN olmayı bırak en iyilerden bile olamaz.
Rusya hükümetiyle anlaşıp kuruluyken GoodbyeDPI'ı engelleyen bir şirketin VPN'ini kullanmak ne kadar mantıklı bunu da sormak gerekiyor.