demjr

Becerikli
Merhaba, bu konuyu açmamın sebebi; birçok arkadaşın Custom ISO kullanmak istemesi ancak hangisinin iyi veya kötü olduğunu bilmemesi. Bu yüzden, açık kaynak kodlu ve iyi performans gösteren Custom ISO'ları birlikte değerlendirmek istiyoruz.
Tek ricam, 'Custom ISO kullanmayın, LTSC kullanın' gibi yorumlar yapılmaması. Dediğim gibi, bu konuyu Custom ISO kullanmak isteyen arkadaşlar için açıyorum.

Videonun 3.35 dk açarsanız orada sıralamayı görebilirsiniz.

Doğrusu bu videoda gösterilen Custom ISO'ların hangisi açık kaynak kodlu olduğunu bilmiyorum. Bilen varsa yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Videodakilerin bazıları Custom ISO değil. Playbook apayrı bir olay. AtlasOS ve ReviOS açık kaynak kodlu. Defender ve kullanıcı seçimi bakımından AtlasOS en iyisi. Tweak paketi yani playbook olanlar dışındaki Custom ISO'ları önermiyorum. Güvenlik zafiyeti var. Low end bir PC yoksa, kullandığınız sistemin maksimumu donanımınıza bağlıdır. Playbook bazlı Tweak paketleri tani AtlasOS ve ReviOS size kazanım olarak input lag düşürür. Eğer performans artışı isterseniz gözle görülür donanım güncellemeniz gerekiyor.

Videodakilerin bazıları Custom ISO değil. Playbook apayrı bir olay. AtlasOS ve ReviOS açık kaynak kodlu. Defender ve kullanıcı seçimi bakımından AtlasOS en iyisi. Tweak paketi yani playbook olanlar dışındaki Custom ISO'ları önermiyorum. Güvenlik zafiyeti var. Low end bir PC yoksa, kullandığınız sistemin maksimumu donanımınıza bağlıdır. Playbook bazlı Tweak paketleri tani AtlasOS ve ReviOS size kazanım olarak input lag düşürür. Eğer performans artışı isterseniz gözle görülür donanım güncellemeniz gerekiyor.

Aklıma dün gece bir şey takıldı. CTT yaptığı microwin ile temiz kurulum yaptıktan sonra üstüne AtlasOS kursak üstüne bir de kendimiz debloatlasak nasıl olur sence? Bunu acayip denemek istiyorum ama daha yeni format attım o yüzden şu anlık denemek istemiyorum.

Aklıma dün gece bir şey takıldı ctt yaptığı microwin ile temiz kurulum yaptıktan sonra üstüne AtlasOS kursak üstüne bir de kendimiz debloatlasak nasıl olur sence. Bunu acayip denemek istiyorum ama daha yeni format attım o yüzden şu anlık denemek istemiyorum.

Bence yüksek ihtimalle FPS artar sistemde bozulma olmaz gibi.